Poslovna scena
StoryEditor

Ipak se može! - Uspješni modeli udruživanja

03. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Udruživanje dviju malih IT tvrtki u jednu, Blink, i tri veletrgovca pićima u tvrtku Tia partner rijetki su primjeri kapitalnoga povezivanja. Poduzetnici teško svladavaju vlastiti ego pa radije ostaju mali vlasnici, ali veliki gazde.

No ako mogu funkcionirati u ravnopravnom partnerstvu, nova tvrtka bit će sposobna za veće poslove, i to ne samo u Hrvatskoj, o čemu u temi tjedna novog Lidera pišu Matilda Bačelić i Edis Felić.

Poduzetnici bi morali znati trebaju li nekretnine prije poreza prodavati ili im se više isplati sada kupovati. Poseban su problem neiskorištene nekretnine, za koje neće biti olakšica, a zbog recesije se ne mogu staviti u funkciju. To je problem i države kao vlasnika koja bi bi mogla skupo platiti namet na svojih 1000 praznih nekretnina, piše Željka Laslavić.

U godinu dana, koliko su stare preporuke (njih 20) ekipe predsjednika Ive Josipovića za olakšanje dužničke krize građana, broj blokiranih građana i iznos blokada rastao je brže nego u godinu dana prije njihovog osmišljavanja. Gordana Gelenčer piše o tome koliko su ove preporuke još uvijek aktualne.

U novom broju Lidera možete pročitati i tekstove o preuzimanju Čateksa, o tvrtki Plussys koja obavlja sanaciju poznate Zagrepčanke, te o dolasku planetarno poularne TV emisije ‘Top Gear‘ u Hrvatsku.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

17. travanj 2024 09:39