Poslovna scena
StoryEditor

JGL prebacio dio proizvodnje na svoju novu tvrtku

07. Ožujak 2015.

U Rijeci je u srijedu predstavljena nova tvrtka na hrvatskom farmaceutskom tržištu – Adrialab.

Riječ je o spin off tvrtki koja je u stopostotnom vlasništvu farmaceutske kompanije JGL, a osnovana je radi reorganizacije te riječke kompanije. Kako je objasnio Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a, Adrialab je osnovan jer je tijekom razvoja JGL-a došlo do zagušenja u tradicionalnom portfelju, poput Dječje masti Jgl i Holyplanta, koji imaju mogućnost rasta ne samo na hrvatskom nego i na regionalnim i drugim tržištima.

Tvornica Adrialaba nalazi se na predjelu Pulac u Rijeci, gdje je prve korake prije 25 godina napravio i JGL. Tvrtka je registrirana još 2013. godine, nakon čega se krenulo u gradnju novog pogona, što je trajalo samo godinu dana. Proizvodnja je pokrenuta u siječnju ove godine. U njezinu opremu i strojeve JGL je uložio 15 milijuna kuna, zapošljava 21 djelatnika, a planira ih se još desetak. Očekivani prihod Adrialaba za ovu godinu je 20 milijuna kuna, a povrat uloženoga kapitala očekuje se u razdoblju od pet do deset godina. Tvrtka će biti dokapitalizirana kako bi postala samostalna kompanija. Na čelu Adrialaba je Vedrana Kuzmić Vrbanović, koja ističe da se proizvodnja masti, krema, nesterilnih otopina, sirupa, kapi, losiona, kozmetike i ostalih proizvoda temelji na tradicionalnim i inovativnim receptima. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju polučvrstih oblika i nesterilnih otopina te u tom segmentu želi postati partner za proizvodnju drugim tvrtkama, kojima će također pružati i usluge promocije. U skoroj budućnosti planira se i ulazak u proizvodnju bezreceptnih lijekova.

– Proizvodi Adrialaba u službi su zdravlja i ljepote. Riječ je o Dječjoj masti Jgl, linijama Holyplant, Galenia, Nasine, Dr. Bezz, Dobri kućni duh i Sunce moje malo. Adrialab ima i 25 posto ugovorne proizvodnje za JGL, a potpisani su ugovori s novim naručiteljima tako da će se tijekom ove godine takva proizvodnja povećati na 35 posto, a u idućima još i više – rekla je Kuzmić Vrbanović. Adrialab proizvodi prema najvišim standardima GMP i ISO. U segmentu kozmetike, dodataka prehrani i medicinskih proizvoda namjerava zauzeti važnu poziciju na hrvatskom tržištu.

02. svibanj 2024 05:44