Poslovna scena
StoryEditor

Najnovije metode selekcije kadrova

02. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Poslodavci nikad nisu bili zatrpaniji prijavama za posao – za jedno radno mjesto javljaju se stotine, pa i tisuće kandidata… No, znaju li izabrati pravoga za svoju tvrtku?

Za razliku od velikih kompanija, malim se poduzetnicima sve teže snalaziti u moru prijava na natječaje, a da bi dobili najboljega na tražištu moraju se itekako potruditi.U novom broju Lidera donosimo vam najnovije metode, ključne korake u selekciji i originalna rješenja iz svjetske prakse.

Što savjetuju stručnjaci, kako velike tvrtke poput Agrokora, Plive i Dm-a biraju svoje kadrove, a što se preporučuje malim poduzetnicima, saznajte u temi tjedna Željke Laslavić i Kate Pranić.

Darko Liović, sadašnji šef Hamag Investa, čovjek je koji će na svojim leđima iznijeti spajanje te agencije s Bicrom. Za Lider je otkrio što će mu biti najveći izazov i koga će najviše uposliti predstojećom zadaćom. Više o njegovu profesionalnom putu i zacrtanim ciljevima saznajte u našoj rubrici Lik i djelo.

Za poslovnu klimu u Hrvatskoj novi državni odvjetnik Dinko Cvitan jedna je od ključnih odgovornih figura. Što je DORH brži i efikasniji, pošteni poduzetnici i njihov legalni kapital osjećat će se sigurnije. Što Cvitanu savjetuju odvjetnik Anto Nobilo, konzultant Drago Munjiza i ekonomski analitičar Damir Novotny, saznajte u tekstu Edisa Felića.

Osim toga, u novom broju Lidera možete pronaći i priču o Mirku Grubešiću, vlasniku grupe Mepas iz Širokog Brijega, feljton o Marku Fieldsu, ‘prijestolonasljedniku‘ koji se pažljivo priprema za čelnu funkciju Forda, priču o HEP-ovim planovima za kupnju svega što se vrti…

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

06. svibanj 2024 02:20