Poslovna scena
StoryEditor

Networking - Kako umrežiti Facebook i janjetinu

05. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Nekad je bilo dovoljno poznavati pravog čovjeka na pravome mjestu s kojim se uvijek moglo otići na janjetinu. Zatim se sve preselilo na društvene mreže.

Danas za dobru umreženost treba vješto kombinirati virtualna prijateljstva i osobne kontakte. Takav spoj stvara pravi socijalni kapital, za koji se već kaže da je važniji od financijskoga i intelektualnoga. U Liderovoj temi tjedna iz pera Željke Laslavić možete pročitati što je sve potrebno za kvalitetno umrežavanje, ali i koje koristi ono donosi svakodnevnom poslovanju.

Bosna i Hercegovina i Srbija već su donekle službeno procijenile štetu od katastrofalnih poplava, ali hrvatska su ministarstva znatno opreznija. Službene procjene još nitko ne želi dati, a neslužbene procjene Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva graditeljstva govore o šteti od pola milijarde kuna - 100 milijuna u poljoprivredi i 400 milijuna na obiteljskim kućama. Koji će sve biznisi najviše biti angažirani u saniranju šteta piše Nikola Sučec.

U posljednjih pet godina u Zagrebu se zatvorilo tridesetak posto restorana, no otvorilo se također toliko novih. Ti izazivači istražuju, eksperimentiraju, propadaju, ali i preživljavaju. O tome kako burgeri, wok, sushi i štrukli pobjeđuju elitne restorane možete pročitati u tekstu Željke Laslavić i Alana Edera.

U novom broju Lidera čitajte i o vlasnicima tvrtke Studio Eunoia koji su pokrenuli lokalni velikogorički internetski portal koji je prerastao u tiskani dvotjednik, a potom su i proširili svoju djelatnost. Dajemo i najvažnije savjete iz poslovnog pregovaranja, te pišemo o mogućoj prodaji američkog T-Mobilea.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

25. travanj 2024 11:59