Poslovna scena
StoryEditor

Nissan ulaže 185 milijuna dolara u otvaranje 600 radnih mjesta u proizvodnji automobila u Brazilu

06. Siječanj 2016.

Japanski proizvođač vozila Nissan planira uložiti 185 milijuna dolara u proizvodnju novog modela gradskog automobila s pogonom na četiri kotača u Brazilu unatoč ekonomskoj krizi u toj zemlji.

- Nissan će novi automobil, Nissan Kicks, graditi, u tvornici u mjestu Resende, zapadno od Rio de Janeira, kazao je u ponedjeljak izvršni direktor grupe Carlos Ghosn.

- To je lokalni proizvod tvornice u Resendeu koji će se iz Brazila izvoziti diljem svijeta, rekao je Chosn na konferenciji za novinare u Riju, dodajući da će kompanija u trogodišnjem razdoblju u proizvodnju novog modela uložiti 750 milijuna reala.

Po njegovim će prognozama to ulaganje stvoriti 600 radnih mjesta u tvornici u Resendeu, koja je otvorena 2014. godine. Brazil je u recesiji i u političkoj krizi. Po riječima Nissanovog čelnika, brazilsko tržište automobila smanjilo se u prošloj godini za četvrtinu. Godina 2015. nije bila dobra za Brazil, ali Nissan je ipak povećao svoj tržišni udio, unatoč slabijoj prodaji, istaknuo je.

- Brazil je i dalje temeljni dio Nissanove strategije i gajimo veliko povjerenje u potencijal brazilskog tržišta, poručio je čelnik Nissana.

20. travanj 2024 03:56