Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Kakav tim treba Tim

14. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Prema mnogim tumačenjima, buduća vlada pod vodstvom Tihomira Tima Oreškovića mogla bi biti prva vlada neovisne Hrvatske fokusirana na gospodarske teme i sastavljena oko njih, umjesto uglavnom ispraznih svjetonazorskih rasprava namijenjenih zabavljanju šire javnosti i prikupljanju lakih glasova.

Očekivanja nikad nisu bila veća, pa i u novom broju Lidera iz autorskog pera vanje Figenwalda i Gordane Gelenčer donosimo priču o tome kakav tim treba mandatar Tim, kao i što preporučuju nekadašnji kreatori ekonomske politike.

Tvrtke čiji vlasnici danas imaju više od 55 godina sudjeluju sa 16 posto u broju zaposlenih i ostvaruju 19 posto ukupnih prihoda svih poduzeća. Stoga prijenos poslovanja s prve generacije poduzetnika stasalih 1990-ih nije problem samo pojedinih tvrtki i obitelji, već i veliki izazov za hrvatsko gospodarstvo o čemu u temi tjedna piše Matilda Bačelić.

Predstavljamo i čakovečku tvrtku za obradu i oblikovanje stakla IM-COMP koja izvozi 50 posto proizvodnje na europsko tržište. Nedavno je izišla i na afričko te je ostaklila fasade svih većih novih građevina u Hrvatskoj, a počela je u posve drugoj djelatnosti – informatici.

Donosimo i razgovor s Dubravkom Kičićem, predsjednikom Uprave BIOCentra, koji tvrdi kako bi biotehnologija mogla biti novi pokretač hrvatskoga gospodarstva.

U novom broju donosimo i tekst Željke Laslavić o poslovnom odijevanju, također jednoj od važnih sastavnica koja razlikuje poslovnog i ‘običnog‘ čovjeka. Donosimo i analizu odijevanja deset vodećih hrvatskih poslovnih ljudi koji njeguju itekako različite stilove od klasike Ivice Todorića, pa sve do kršenja klasičnih pravila mladog Mate Rimca.

U bloku iz svijeta donosimo priče o Netflixovom velikom iskoraku na svjetsko tržište, kao i predstojećoj teškoj 2016. godini u kojoj bi se EU mogla suočiti s najvećim izazovima još od njezina osnutka.

02. svibanj 2024 21:27