Poslovna scena
StoryEditor

Novi predsjednik Uprave Petrola

02. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Hrvatske tvrtke kćeri Petrola iz Ljubljane, Petrol Hrvatska d.o.o. i Petrol d.o.o. (bivši Euro-Petrol), ujedinjuju poslovanje i počinju zajednički djelovati u sklopu jedinstvene tvrtke Petrol d.o.o.

Od 1. listopada je novi predsjednik Uprave spojene kompanije Janez Živko, član Uprave za financije Petrola d.d., Ljubljana. Petrol d.o.o. objedinjuje sve zaposlenike u Hrvatskoj, 92 benzinske postaje i svu ostalu imovinu dviju tvrtki, a omogućit će nastup pod jedinstvenim brendom Petrol te optimalniju organizaciju, upravljanje i nastavak razvoja poslovnih aktivnosti Petrol grupe u Hrvatskoj.

U Petrolu ovim promjenama žele u potpunosti iskoristiti postojeće sinergije u poslovanju tvrtki u Hrvatskoj i još se bolje pozicionirati za daljnji razvoj i širenje poslovanja s ciljem osiguravanja sveobuhvatne energetske ponude na domaćem tržištu. - S ujedinjenim poslovanjem nastavljamo s planovima širenja u Hrvatskoj, kako u pogledu povećanja broja benzinskih postaja tako i širenja plinskog biznisa, ali i uvođenja u ponudu ostalih energenata te pružanja zaokružene energetske usluge - izjavio je Živko.

Živko je karijeru počeo u investicijskoj banci Merrill Lynch, nakon čega je vodio odjel financija, računovodstva i kontrolinga u američkoj tvrtki ACT Teleconferencing Denver, a 2002. dolazi u Gorenje gdje je bio direktor odjela financija pa pomoćnik člana Uprave za financije i ekonomiju. Prije dolaska u Petrol radio je na poziciji glavnog direktora tvrtke Gorenje Nederland B.V.

20. travanj 2024 09:37