Poslovna scena
StoryEditor

Petrol ostvario 1,9 milijardi prihoda i 24,4 milijuna eura dobiti

30. Kolovoz 2013.

Slovenska energetska kompanija Petrol u prvoj je polovici ove godine ostvarila prihod od prodaje od 1,9 milijardi eura, što je 7 posto više nego u istom razdoblju lani, a čista dobit od 24,4 milijuna eura povećana je za šest posto, objavio je u petak Petrol na internet stranicama Ljubljanske burze.

Prodano je 1,3 milijuna tona proizvoda od nafte, što je povećanje od 13 posto u odnosu na lanjsko polugodišnje razdoblje. Prodaja zemnog plina povećana je za 8 posto i iznosila 72,8 milijuna kubičnih metara, a prodaja tekućeg plina za 4 posto - na 33.000 tona.

Petrol je u prvoj polovici godine prodao 2,2 teravatsati električne energije, što je 95 posto više nego u istom razdoblju lani. Prodajom trgovačke robe u prodavaonicama u okviru njegovih servisa ostvaren je prihod od 224,7 milijuna eura, što je pad od pet posto u odnosu na prvu polovicu prošle godine.

Od 469 Petrolovih servisa najviše ih je u Sloveniji (316), u Hrvatskoj (95) i BiH (37).

U priopćenju uprave i nadzornog odbora Petrola, uz izvješće o polugodišnjem poslovanju, navodi se da je ostvaren dobar poslovni rezultat unatoč zaoštrenim ekonomskim prilikama u Sloveniji i Hrvatskoj koje predstavljaju dva glavna tržišta Petrola, a na kojima je prisutan pad gospodarske aktivnosti, zaposlenosti i privatne potrošnje, uz povećanu nelikvidnost i smanjenu platnu disciplinu.

20. travanj 2024 04:50