Poslovna scena
StoryEditor

Početak radova na remontu postrojenja skladiša plina Okoli

11. Listopad 2012.

Predstavnici tvrtki Podzemno skladište plina i Crosco naftni servisi, članica Ina Grupe, svečano su obilježili početak kapitalnih rudarskih radova na remontu postrojenja i bušotina podzemnog skladišta plina u Okolima, vrijednih 45 milijuna kuna.

Ugovor o izvođenju rudarskih radova potpisali su krajem rujna direktor PSP Krešimir Malec i predsjednik Uprave Crosca Jerko Jelić Balta. Ugovor je potpisan na razdoblje do 31. prosinca sljedeće godine. Direktor tvrtke PSP Krešimir Malec istaknuo je kako je njihovo ulaganje od 45 milijuna kuna u rudarske radove na remontu i povećanju izlaznih kapaciteta tek je početak niza investicija od ukupno 250 milijuna kuna ulaganja u postojeće skladište plina u Okolima.

No, i to je, napomenuo je, tek dio ulaganja koje će tvrtka PSP ostvariti u okviru svog investicijskog ciklusa u sljedeće četiri godine. Naime, dodatnih 200 milijuna kuna uložit će u izgradnju vršnog skladišta plina u Grubišnom Polju gdje dodatni rudarski istražni radovi počinju za 30 dana.Predsjednik Uprave Crosca Jelić Balta izrazio je zadovoljstvo suradnjom s tvrtkom PSP, napominjući kako se nada da će ovo biti i referenca za daljnju suradnju s obzirom na najavljeni investicijski ciklus tvrtke PSP Okoli te da će Crosco kao kompanija moći popratiti svog klijenta i u daljnjim poslovima.

28. travanj 2024 17:29