Poslovna scena
StoryEditor

Potrošnja u trgovinama Arena Centra porasla 13 posto u odnosu na lani

11. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Arena Centar je u prvom polugodištu 2016. godine ostvario značajan rast potrošnje u trgovinama i posjećenosti centra. Dok je potrošnja u trgovinama Arena Centra porasla 13 posto u odnosu na prošlu godinu, posjećenost centra rasla je 4,5 posto, čime je centar u prvih 6 mjeseci godine posjetilo gotovo 4 i pol milijuna posjetitelja.

Rast potrošnje u trgovinama prati ravnomjerna distribucija potrošnje u centru kao i rast potrošnje po posjetitelju. Navedeno se očituje u rastu  potrošnje po kvadratnom metru centra od 12 posto i rastu potrošnje po posjetitelju od 7,5 posto.

- Prvu polovicu godine završili smo s odličnim rezultatima. Visoka popunjenost centra te snažan rast potrošnje i posjećenosti u centru to jasno pokazuju. Arena Centar posluje vrlo učinkovito što možemo zahvaliti našoj poslovnoj strategiji i izvrsnoj provedbi iste. Iz godine u godinu nastavljamo biti aktivni u procesu strateškog unapređenja ponude u centru i povećanja kvalitete usluga i zabave tako da svakako očekujemo daljnji nastavak pozitivnih trendova i rasta, rekao je direktor tvrtke Arena Centar upravljanje d.o.o., Tomislav Dekalić.

Prvu polovicu godine obilježila su strateška ulaganja u unapređenje ponude i usluga u centru o čemu svjedoči i aktualna popunjenost centra koja je na vrlo visokih 95 posto.Od početka godine otvoreno je 12 novih trgovina te prvi tematski restoran „Old Wild West“ uređen u jedinstvenom konceptu na hrvatskom tržištu. Obnovljeno je 8 trgovina i 3 ugostiteljska objekta. Do kraja kolovoza, otvorit će se preuređena i proširena trgovina Zara u novom konceptu, a na jesen se očekuje otvaranje još nekoliko novih trgovina u centru.

25. travanj 2024 12:55