Poslovna scena
StoryEditor

Ralu logistika Luke Raića preuzela 90 Manovih novih tegljača

28. Listopad 2014.

Ralu logistika danas je preuzela 90 novih MAN TGX tegljača u prostoru MAN Importera Hrvatska, vrijednih 50 milijuna kuna. Primopredaju u Hrvatskom Leskovcu kod Zagreba izvršili su direktor MAN Importera Hrvatske Velimir Marović i predsjednik Uprave Ralu logistike Zvonimir Šćurec.

Investicijom u ove tegljače ekološke klase euro 6 Ralu logistika želi ojačati svoju poziciju i postati vodeći dobavljač integrirane logističke usluge u hladnom lancu u Jugoistočnoj Europi. Koristit će ih podružnice Ralu logistike u Hrvatskoj, njih 58, te 32 u Srbiji.

- Ralu logistika je svjetlija točka u općem sivilu koje je zahvatilo Hrvatsku. Flotu smo promijenili nakon samo četiri godine, što je brže nego je to uobičajeno kod nas. Na taj način poručujemo našim partnerima da na nas mogu računati. S druge strane, politika tvrtke je takva da želimo investirati dok drugi ne investiraju. Kriza će proći i moramo biti spremni na novi zalet, a ne čekati bolja vremena da bismo se tek tad pokrenuli – rekao je Šćurec.

Marović je rekao da je ovo kruna njihove suradnje koja traje već 24 godine. Dodao je da ih veseli poslovni uspjeh tvrtke u vlasništvu Luke Rajića i činjenica da u njemu i sami sudjeluju.

-Nema ljepšeg trenutka nego kada jedno partnerstvo stvarano na zdravim osnovama završi ovakvim poslovnim ugovorom – rekao je Marović.

Inače, MAN TGX vozila ekološke klase 6 posljednja je serija ovakvih tegljača koji su još uvijek malo prisutni u ovom dijelu Europe.

24. travanj 2024 02:47