Poslovna scena
StoryEditor

RALU - prva logistička kompanija u Hrvatskoj s IFS Logistics certifikatom

05. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Logistička kompanija RALU Hrvatska prva je kompanija u logističkom sektoru u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen prestižni certifikat IFS Logistics, sustav upravljanja sigurnošću i poslovanjem, odnosno međunarodna norma za transport, skladištenje i distribuciju. Audit je provela certifikacijska kuća SGS koja je uspješnost provedbe u sve tri logističke djelatnosti – transport, skladištenje, distribucija - ocijenila najvišom razinom.

Predsjednik Uprave RALU logistike Zvonimir Šćurec istaknuo je kako su najviši standardi kvalitete od samih početaka ugrađeni u temelje poslovanja, a svaki novi certifikat to i dokazuje. - Ovo vrijedno priznanje još je jedan dokaz u nizu da nam je izvrsnost usluge u fokusu svih poslovnih procesa. Biti prvi u sektoru kad je u pitanju poštivanje i uvođenje novih normi dio je naše poslovne strategije da klijentima pružamo jedinstvenu vrhunsku uslugu. Presudna je odlučnost da klijentima još jednom potvrdimo da će transport, skladištenje i distribucija hrane koju su nam povjerili biti obavljeni uz poštivanje najviših standarda zdravstvene sigurnosti. Raduje me što nas klijenti kontinuirano prepoznaju kao kvalitetnog i pouzdanog partnera što je zasigurno poticaj za pružanje novih i specifičnijih usluga. I ubuduće ćemo biti predvodnik u uvođenju trendova u regiji te se na taj način kontinuirano dokazivati kao kompanija koja pruža najbolje moguće logističko rješenje na jednom mjestu - rekao je g. Šćurec naglasivši kako je ovom normom postignuta još bolja povezanost klijenta i kompanije čineći cijeli lanac usluge u potpunosti transparentnim i usporedivim.

Certifikacija prema IFS Logistics certifikatu nalaže poštivanje najstrožih kriterija kada je riječ o sigurnosti hrane te pokazuje sposobnost organizacije u upravljanju rizicima vezanima uz prehrambenu sigurnost i pomaže u ispunjavanju zakonske obveze i zaštiti kupaca. Preduvjeti za dobivanje ovog certifikata su posjedovanje certifikata ISO 9001 i HACCP, koje IFS Logistics objedinjuje te detaljno definira sigurnost hrane pomoću specifikacija svakog određenog proizvoda te točno definiranih procedura. Europske kompanije posebno cijene ovu razinu certificiranja budući da certifikat IFS logistics obuhvaća sve komponente bitne za klijenta – razinu kvalitete rada tvrtke i detaljnu kontrolu svih procesa posebice onih vezanih uz sigurnost prehrambenih proizvoda, npr. specifikacije svakog proizvoda koji se vozi/skladišti.RALU logistika je vodeća nezavisna regionalna logistička kompanija u segmentu hladnog lanca koja na jednom mjestu pruža logističko rješenje – od preuzimanja robe do isporuke na prodajno mjesto. RALU Grupa ima tvrtke u četiri zemlje (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Mađarska) i više od 300 zaposlenih, a s više od 170 vozila u mogućnosti je pružiti usluge transporta na cijelom području Europe i Rusije.

25. travanj 2024 05:57