Poslovna scena
StoryEditor

Tele 2 Hrvatska s višim prihodima od prodaje ali nižom dobiti u prvom tromjesečju

21. Travanj 2016.

Tele 2 Hrvatska u prvom je tromjesečju ove godine zabilježio porast neto prodaje za 4 posto, no veći troškovi naknada za radiofrekvencijski spektar te veće investicije u marketing negativno su utjecale na operativnu dobit, koja je smanjena s lanjskih 17 na 9 milijuna kuna, objavljeno je u četvrtak iz tog telekom operatera.

Iz Tele 2 navode kako je u prvom ovogodišnjem kvartalu, zahvaljujući većim prihodima od usluga krajnjim korisnicima te većem prihodu od prodaje opreme, ostvaren porast neto prodaje za 4 posto, na 258 milijuna kuna. Naime, prihodi od krajnjih korisnika veći su za 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 165 milijuna kuna.

No, veći troškovi naknada za radiofrekvencijski spektar te veće investicije u marketing negativno su utjecale na kvartalnu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) koja iznosi 9 milijuna kuna, nakon 17 milijuna kuna iz prvog tromjesečja prošle godine.

Tele 2 u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine bilježi i negativni neto prirast korisnika, za 7 tisuća, no ističu da je rast korisnika postpaid usluga iz četvrtog kvartala 2015. godine nastavljen i u prva tri mjeseca ove godine. Pad ukupnog broja korisnika, pak, u Tele2 pripisuju većem broju korisnika usluga na bonove korištenih u turističkoj posezoni 2015. godine.

 Ističu i da se kompanija u prvom ovogodišnjem kvartalu fokusirala na završni stadij uvođenja i pokretanja 4G mreže, koja pokriva 90 posto stanovništva, a koja je nastavak nadogradnje 3G mreže dovršene krajem prošle godine.

27. travanj 2024 20:31