Poslovna scena
StoryEditor

Telegra povukla EU sredstva za projekt povećanja konkurentnosti

04. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Tvrtka Telegra d.o.o., lider na području dizajna i provedbe inteligentnih prometnih sustava potpisala je s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje ugovor o financiranju projekta Telegra EDU – povećanje konkurentnosti jačanjem tehničkih i upravljačkih kompetencija tvrtke Telegra.

Ukupna vrijednost projekta je 383.434,29 kuna, a Europska unija je iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala projekt s 299.099,50 kn što iznosi 78 posto ukupne vrijednosti projekta. Provedba projekta, kojem je glavni cilj  povećanje konkurentnosti Telegre, započela je u rujnu 2015. a trajat će do kolovoza ove godine.

Mladen Glad, član uprave Telegre istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora: „Inovativnost i poslovni uspjesi Telegre oduvijek se najvećim dijelom temelje na izvrsnosti njezinih zaposlenika i njihovoj sklonosti usavršavanju. Upravo zato se veselim implementaciji projekta koji će sustavno podići razinu tehničkih i upravljačkih znanja i vještina naših zaposlenika.“

Edukacija je usmjerena na sveobuhvatno podizanje ključnih tehničko-tehnoloških kompetencija koje će pridonijeti jačanju konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu. Projektom će biti obuhvaćeno više od 30 zaposlenika koji će se obrazovati na raznim područjima IT tehnologija, programiranja te vođenja razvojnih projekata suvremenim metodama. Po završetku projekta zaposlenici Telegre steći će više od 40 certifikata.

25. travanj 2024 20:06