Poslovna scena
StoryEditor

Tko je tko na financijskom tržištu

10. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Kako je poslovalo dvjesto najvećih igrača na financijskom tržištu prošle godine te što očekuju ove, detaljno se prikazuje u specijalnom Liderovu izdanju Who is Who: tko je tko u financijskoj industriji.

Uz rang-liste s najsvježijim podacima o poslovanju banaka, štednih banaka i stambenih štedionica, društava za osiguranje i reosiguranje, društava za upravljanje mirovinskim i investicijskim fondovima, leasing-društava, kao i o poslovanju ostalih financijskih djelatnosti među kojima su, primjerice, kartične kuće i faktoring-društva, može se, među ostalim, iščitati kako bankarski sektor i dalje ostvaruje korist od visoke razine likvidnosti te da bi krediti, prema procjenama Europske komisije, mogli uskoro početi rasti. Prošle godine, pokazuju podaci, 15 od 28 banaka ostvarilo je gubitke.

Objašnjava se, među ostalim, i kome donose korist studentski krediti, zašto se gase društva na tržištu leasinga te padaju li faktoringaši - da bi rasli. Mirovinci su najavili da mogu upumpati 25,2 milijared kuna u gospodarstvo, ali i da žele upravljati poduzećima budu li u njih ulagali.

Specijal Who is who: tko je tko u financijskog industriji bavi se i alternativom koju bi bankari rado ženili – fintech tvrtkama, a na tržištu je uz Lider od 11. ožujka (10. ožujka na zagrebačkom tržištu).

28. travanj 2024 22:27