Poslovna scena
StoryEditor

UM najbolja svjetska medijska agencija 2016.

29. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Svjetski globalni medijski opinion lider na području vijesti iz svijeta oglašavanja i tržnog komuniciranja, magazin i portal Advertising Age izabrao je na svojoj agencijskoj A-listi UM sa preko 4.800 zaposlenika u 151 uredu u 127 zemalja kao Medijsku agenciju godine odnosno najbolju svjetsku mrežu za planiranje i zakup medija za 2016.

U turbulentnim vremenima UM je, naglašava Ad Age, znao zadržati svoje klijente i osvojiti nove, spajajući sustavno i trajno dubinsko pribavljanje podataka, značajno investirajući u svoj alat Business Analytics Engine, s jedne i kreativnost u iznalaženju optimalnih rješenja u planiranju i zakupu medija s druge strane.

‘‘Uvijek se pitamo gdje možemo postići najveću inovaciju i polučiti najveću pozornost za klijente i potrošače‘‘, pojasnio je Daryl Lee, globalni direktor  UM–a, i dodao da je posao medijske agencije kreirati specijalne medijske trenutke za pravog potrošača u pravo vreme, od velikih, epohalnih ili malih, svakodnevnih trenutaka kako bi došli do njegove pažnje i brendovi bili relevantni kod potrošača: „Moramo znati kada je sezona alergija i kada netko kihne, da bi mu u realnom vremenu ponudili rješenje“.

Za to su potrebni podaci, iskustvo, ekspretiza, intuicija i kreativnost za otkrivanje, „targetiranja“ tog trenutka, a UM agencije širom svijeta raspolažu talentiranim profesionalcima, ekspertizom, inovativnim alatima i strateškim pristupom za „targetiranje“ pravog trenutka.

 ‘‘Zaista se ponosimo da smo kao dio svjetske UM mreže uspjeli doprinijeti globalnom uspjehu.  Kao i naše kolege na svjetskoj razini uspjeli smo u 25 godina poslovanja u Hrvatskoj zadržati značajan dio tradicionalnih i osvojiti nove klijente stalnim ulaganjem u nove alate i edukaciju zaposlenika. Povezanost na regionalnom i svjetskom nivou omogućava nam kako trajan i sustavan prijenos znanja tako i  sagledavanje putem najuspješnijih poslovnih slučajeva najbolje svjetske prakse koju primjenjujemo u svom svakodnevnom poslovanju. Stoga smo  uvijek konkurentni i u svakom novom poslovnom primjeru dajemo lokalnim, regionalnim i međunarodnim kompanijama s kojima poslovno surađujemo dodatnu vrijednost za investiranje u medijsko oglašavanje, što je danas obzirom tehnologiju i alate lako mjerljivo.‘‘, izjavio je za ovu priliku Mario Lovrić, direktor UM –a u Zagrebu.

UM u Zagrebu posluje u okviru regionalne I&F McCann Grupe i već godinama se po ostvarenom prometu ubraja među tri ključna igrača domaće medijske scene.

26. travanj 2024 06:33