Poslovna scena
StoryEditor

ZABA nagradila najbolja IT rješenja u 2016. godini

08. Lipanj 2016.

Pobjednici natječaja Zagrebačke banke – Start app za najbolje projekte iz područja razvoja aplikacija, a koje nude rješenja za jednostavnije poslovanje malog poduzetništva su tvrtke Mobilne komunikacije d.o.o. s mobilnom rješenjem ’Gooma’ za lakšu obradu loko vožnje i putnih naloga, AdoptoTech d.o.o. za aplikaciju ’Adopto’ koja pomaže lakšem zapošljavanju kod poduzetnika te Async j.d.o.o za cloud aplikaciju “MyBeeLine” za lakši rad pčelara. Sva tri pobjednika odnijela su finalnu nagradu u pojedinačnom iznosu od 100.000 kuna.

U sklopu, pak, natječaja Start IT up, prvo i drugo mjesto po izboru stručne komisije Zabinog odjela Informatike osvojio je Vladimir Puškaš iz Zagreba s projektima „E-mail odobravanje dokumenata“ (s nagradom od 30.000 kuna) i „Brzored“, kojima je ponudio rješenja na zadatke Jednim klikom do odobrenja i Virtualni asistent (s nagradom do 20.000 kuna). Trećeplasirana (s nagradom od 10.000 kuna)  je aplikacija „Asistent“ Mladena Župančića.

- Veza između IT, digitalne tehnologije i bankarstva je izuzetno važna. Primjenom digitalne tehnologije ispunjavaju se očekivanja klijenata, pružaju se usluge prilagođene njihovim potrebama , usluga je brza, pouzdana i dostupna. Kao društveno odgovorna Banka i dalje ćemo poticati razvoj tehnološki naprednih kompanija – izjavio je ovom prilikom Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Natječaji su bili raspisani od ožujka ove godine, a na natječaj Start app zaprimljeno je 70 prijava, od kojih su najbrojniji prijedlozi aplikacija bili vezani uz turizam – 32 prijave, prijedloga kako unaprijediti mikro poduzetništvo - 26, dok je za poljoprivredu došlo 12 prijava

20. travanj 2024 00:48