Poslovna scena
StoryEditor

Zadri ipak sve nekretnine

14. Studeni 2015.

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Splitu definitivno je povuklo žalbu na odluku tamošnjega Trgovačkog suda kojom se sve nekretnine Dalmacijavina, pa i one u vlasništvu države, prodaju tvrtki Oštrc u vlasništvu Marinka Zadre.

Kao obrazloženje ŽDO navodi da su se DUUDI i Ministarstvo poljoprivrede složili s tim da se državno zemljište na otoku Hvaru i u Vukovaru naplati iz prodaje Dalmacijavina, tj. iz 69,5 milijuna kuna koliko je Zadro ponudio.Očito su riješeni i drugi problemi jer se još početkom rujna činilo da Zadro odustaje od Dalmacijavina, a razlog nisu bila samo sporna zemljišta. Naime, kako je još tada Lideru rekao Zadro, ‘postoji još niz neriješenih vlasničkopravnih odnosa te problemi s prostornom cjelovitošću pogona Dalmacijavina na određenim lokacijama’.

Kako su pak riješeni ti ostali problemi, nije rečeno, no stečajni upravitelj Perica Mitrović najavio je za kraj studenoga gašenje pogona Dalmacijavina i Oštrcovo potpuno preuzimanje brendova, proizvodnih linija i zemljišta. Očito je da su sada svi zadovoljni, osim radnika koji će ostati bez posla. Ipak, Zadro upozorava da nije on taj koji je doveo Dalmacijavino u stečaj i da radnici neće zbog njega ostati bez posla. Tako je završila priča o prodaji Dalmacijavina tvrtki Oštrc, koja je pomalo počela nalikovati na sapunicu zbog naglih zaokreta koji su se događali. Sada počinje nova priča u kojoj će se, kaže Zadro, nastaviti proizvodnja, ‘ali racionalno, i to ondje gdje je takvoj proizvodnji i najbolje mjesto’.

27. travanj 2024 00:19