Tržište kapitala
StoryEditor

OTP Invest pokrenuo novi fond OTP Optimum

14. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

OTP Optimum ulagat će u europske dioničke indekse raznih industrijskih sektora, uz zaštitu glavnice, priopćeno je danas o osnivanju novog fonda.

U razdoblju početne ponude i prikupljanja sredstava od 1. lipnja do 3. srpnja 2015. prikupljeno je više od 22 milijuna kuna za pokretanje fonda OTP Optimum te je Uprava OTP Investa donijela odluku o njegovom osnivanju.

OTP Optimum je otvoreni alternativni investicijski fond s javnom ponudom denominiran u euru koji ulaže u europske dioničke indekse sektora zdravstva, proizvodnje kućanskih dobara, prehrambene, kemijske i automobilske industrije uz zaštitu glavnice. Fond zaštitu glavnice ostvaruje ulaganjem najvećeg dijela imovine u državne dionice i depozite.

Fond je osnovan na vrijeme od tri i pol godine, a držanje udjela od osnivanja do prestanka trajanja fonda osnova je investicijske strategije. Cilj fonda je zaštita glavnice te ostvarivanje zaštićenog prinosa od 1,5 posto na kraju ulagačkog razdoblja, a nudi i povoljnu priliku za ostvarenje kapitalne dobiti od potencijalnog rasta europskih dioničkih indeksa gospodarskih sektora. “Klijenti danas sve više traže manje rizike ulaganja uz zadovoljavajuće prinose i mi u OTP Investu nastojimo razvijati fondove koji nude upravo takve mogućnosti ulaganja“, izjavio je predsjednik Uprave OTP Investa Darko Brborović.

Društvo za upravljanje fondovima OTP Invest u svojoj ponudi osim fonda OTP Optimum pruža mogućnost ulaganja u fondove OTP novčani, OTP euronovčani, OTP uravnoteženi, OTP indeksni, OTP Meridian i OTP Favorit. Društvo upravlja ukupnom imovinom od 740 milijuna kuna.

23. travanj 2024 23:14