Tržište kapitala
StoryEditor

Podravka predstavila proces dokapitalizacije i početak upisa novih dionica

06. Srpanj 2015.

Podravka je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi zainteresiranim aktualnim i potencijalnim velikim investitorima predstavila proces dokapitalizacije te tvrtke i time najavila početak upisa novih dionica koji će započeti u utorak, 7. srpnja, objavljeno je iz koprivničke tvrtke.

Glavna skupština Podravke je početkom lipnja odlučila o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem do 1,7 milijuna novih dionica, po cijeni od 300 kuna po dionici, čime ta kompanija očekuje prikupiti do 510 milijuna kuna. Upis novih dionica u prvom i drugom krugu započinje u utorak, 7. srpnja.

- Podravka ta sredstva prvenstveno planira koristiti za financiranje akvizicije dionica ljubljanskog Žita, za ulaganje u širenje poslovanja na novim tržištima te kao djelomični izvor financiranja investicije izgradnje nove tvornice krutih, polukrutih i tekućih lijekova Belupa, naglasio je na današnjoj prezentaciji predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

U prvom krugu, koji će trajati do 13. srpnja, pravo upisa i uplate imaju radnici Podravke i njenih povezanih društava (Danica, Belupo i Ljekarne Deltis Pharm). U drugom krugu, koji će trajati od 7. do 20. srpnja, pravo upisa i uplate dionica imaju dioničari Podravke koji su, u skladu s pravilima SKDD-a, imali evidentirane dionice na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u na dan 3. lipnja. Sukladno odluci glavne skupštine, Uprava Podravke će u roku od pet radnih dana od zaključenja drugog kruga odlučiti o eventualnom provođenju trećeg kruga.

Savjetnik Podravke za pripremu i provedbu javne ponude novih dionica je Zagrebačka banka u čijim poslovnicama diljem Hrvatske sutra započinje upis novih dionica.

27. travanj 2024 14:58