Aktualno
StoryEditor

Varteks predložio Paška Velu umjesto Zorana Košćeca u NO Čateksa, pa se predomislio

13. Lipanj 2019.

Nekadašnji šef Varteksa, te član Nadzornog odbora Čateksa od srpnja 2015., Zoran Košćec, opozvan je iz nadzornog tijela te čakovačke kompanije, objavljeno je danas na Zagrebačkoj burzi.

Naime, drugi po veličini dioničar Čateksa, varaždinska tvrtka V-projekt, koja ima 17,2 posto dionica Čateksa (a u 100-postotnom je vlasništvu Varteksa kojeg je preuzeo Nenad Bakić) početkom svibnja zatražila je micanje Košćeca iz NO-a. Tada su predložili da se umjesto njega imenuje Paško Vela, trenutno član Uprave Varteksa.

Paško Vela, član je Uprave Varteks, te je sukladno aktualnoj situaciji bolji predstavnik dioničara i adekvatniji za provođenje funkcije nadzora - stajalo je tada u obrazloženju.

[caption id="attachment_371957" align="aligncenter" width="750"]Varteks Paško Vela[/caption]

Međutim, na samoj Glavnoj skupštini, V-projekt se predomislio. Naime, umjesto Paška Vele, predložili su Nataliju Vnučec, direktoricu Varteksove tvrtke Varteks PRO, a u kojoj je Vela prokurist. No taj protuprijedlog na kraju nije usvojen. Koščec je opozvan, no na njegovo mjesto na jučerašnjoj Skupštini Čateksa nije imenovan nitko.

16. travanj 2024 18:14