Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Pametni pretinac za ključ i eBoxing među inovacijama nagrađenim u Ženevi

15. Travanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=QR6sq-eUbyY

Jedanaest inovacija hrvatskih inovatora nagrađeno je na 47. Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj od 10. do 14. travnja u Ženevi.

Zlatne medalje osvojile su inovacije Specijalni medicinski madrac Antiflux AG Bernarde Cecelje iz tvrtke Bernarda i Eko-Mundus Josipa Šinceka iz tvrtke Tipos Resurs. Srebrnom medaljom nagrađeni su Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića, Door20four, Pametni pretinac za pohranu ključa apartmana i Simplebase, modularni kalup za betoniranje postolja za motore za klizne ograde Vatroslava Bandića iz tvrtke Bandi-tron, te eBoxing Pavla Potočkog.

https://www.youtube.com/watch?v=6VUcm7LgfN8

Brončane medalje zaslužile su inovacije Plugsy višestruka utičnica s mehanizmom za olakšano izbacivanje utikača Borisa Marića, Razbijač valova Tomislava Pokrajčića iz tvrtke Jel-Tom d.o.o., Čekić s dodatnom udarnom masom Bosiljka Mlikote, Multicamera tracking Hrvoja Bilića i Polisrh Marka Filipovića iz tvrtke HS Produkt.

https://www.youtube.com/watch?v=LY3gkEPNuTE

Hrvatske inovatore na sajmu je posjetila i novoimenovana veleposlanica RH u Švicarskoj Konfederaciji Andrea Bekić.

Na ovogodišnjoj ženevskoj izložbi inovacija, najvećoj do sada, sudjelovalo je više od 860 inovatora iz 40 zemalja svijeta koji su predstavili više od 1000 inovacija.

Nacionalna nagrada Zlatna Arca Udruge inovatora Hrvatske ove godine dodijeljena je Cavasino Luciano Albertu iz Italije, kojem je priznanje uručio predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodin Ivan Vlainić tijekom svečane dodjele službenih nagrada ovogodišnje izložbe.

Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatsku delegaciju vodio je Igor Dujmović.

18. travanj 2024 17:51