Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Teslin Model 3 spreman za proizvodnju

03. Srpanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=ZQduogCrjgg

Teslin električni automobil Model 3 prošao je sve regulatorne zahtjeve za proizvodnju dva tjedna prije službenog roka, objavio u nedjelju navečer putem Twittera Elon Musk, izvršni direktor Tesle, prenosi Reuters.

Proizvodnja Modela 3 rast će eksponencijalno, pa tako bi u kolovozu trebalo biti proizvedeno 100 automobila, a u rujnu iznad 1.500, dodao je Musk. ’Čini se da bi već u prosincu mogli proizvoditi i 20 tisuća Modela 3 mjesečno’, vjeruje.

>>>‘Srce od zlata’: Musk objavio nove pojedinosti o kolonizaciji Marsa

Musk je još u svibnju najavio kako će Tesla s proizvodnjom svog 35 000 dolara vrijednog modela početi u srpnju, a nešto ranije izjavio je kako očekuje da će do kraja ove godine proizvesti preko 5 000 modela tjedno, dok bi se tijekom 2018. moglo proizvoditi čak 10.000 vozila tjedno.

Kako je proizvodnja prethodnih Teslinih električnih automobila Modela S i Modela X  zaustavljena, pa odgođena zbog tehničkih nedostataka na vozilima, kao i zbog problema s samom proizvodnjom, analitičari su bili izrazito skeptični i glede završetka ovog modela najavljenog za srpanj. Ipak, izgleda da će ovaj put Musk uspjeti u svome naumu.

19. travanj 2024 22:32