Aktualno
StoryEditor

Viktor Bijelić: Xiaomi je pokrenuo revoluciju na hrvatskom tržištu pametnih telefona

28. Lipanj 2019.

Kontinuirano osluškujući želje, potrebe i povratne reakcije korisnika pametnih telefona shvatili smo da je hrvatsko tržište pametnih telefona spremno za novog igrača koji će im osigurati najbolju vrijednost za uloženi novac. Upravo smo taj savršeni omjer cijene i kvalitete pronašli u bogatom portfelju Xiaomijevih proizvoda, čiji smo ulazak na hrvatsko tržište potvrdili u prosincu 2018. otvorenjem prvog Mi Storea u Hrvatskoj u zagrebačkom Arena Centru – rekao je Viktor Bijelić, direktor tvrtke Bijelić CO, ovlaštenog distributera Xiaomija za područje Hrvatske, Austrije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Tvrtka Bijelić CO našla se i ove godine na ljestvici 1000 najvećih, ali uz velik rast. Čemu može zahvaliti ovaj uspjeh?

–​ Pozicioniranje tvrtke Bijelić Co na visoko 326. mjesto na ljestvici 1000 najvećih uz rast od čak 117 pozicija rezultat je 25-godišnjega kontinuiranog, predanog i sustavnog rada na području distribucije vođenog načelima visokih standarda poslovanja, redovitog i pomnog praćenja tržišta te prilagođavanja potrebama i promjenama koje se svakodnevno događaju na nacionalnim i internacionalnim tržištima. Uzimajući u obzir potrebe, kao i želje hrvatskog tržišta pametnih telefona i potrošačke elektronike, 2017. odlučili smo našu postojeću distribucijsku mrežu dodatno proširiti i ojačati te smo postali ovlašteni distributer Xiaomija za područje Hrvatske, Austrije, Srbije, Slovenije i Crne Gore. S obzirom na to da smo već neko vrijeme bili uključeni u razvojne projekte drugih subjekata u Kini na području virtualne tehnologije, Xiaomi nas je prepoznao kao sigurnog i pouzdanog strateškog partnera koji osigurava najkvalitetniju distribucijsku mrežu svog bogatog portfelja pametnih telefona i potrošačke elektronike na navedenim regionalnim tržištima.

Što ulazak Xiaomija, četvrtog svjetskog lidera pametnih telefona i potrošačke elektronike, donosi hrvatskom tržištu pametnih telefona?

– Hrvatsko tržište pametnih telefona bilo je spremno za novi inovativni brend koji osigurava najbolju vrijednost za uloženi novac. Jedna od misija Xiaomija je učiniti visoku tehnologiju dostupnu svima. Xiaomijevi uređaji pozicioniraju se na tržištu kao proizvodi vrhunske kvalitete, dizajna i performansi po pristupačnim cijenama, od čega, možemo se složiti, najviše profitiraju krajnji potrošači. Također, misija Xiaomija je njegovati bazu fanova čija nam je lojalnost i podrška stalni izvor inspiracije, na čemu smo im iznimno zahvalni. Xiaomijevi fanovi naši su najjači ambasadori, stoga smo se odlučili otvoriti dva Mi Storea, službena Xiaomijeva prodajna mjesta, kako bi fanovi isprobali nove proizvode te se upoznali sa širinom Xiaomijeva portfelja. Kao zastupnik za cijelu ovu regiju, potkraj svibnja prošle godine otvorili smo Mi Store u Beču, a na temelju pozitivnih iskustava korisnika uslijedilo je otvorenje Mi Storea u Zagrebu kao logičan slijed širenja i osiguravanja dostupnosti Xiaomijevih proizvoda na domaćem tržištu. Otvorenje drugog Mi Storea upravo u Zagrebu potvrda je sve veće prepoznatljivosti Xiaomija na nacionalnom i regionalnom tržištu, a pozitivni komentari te iskustva naših korisnika dodatna su potvrda ispravnosti naše odluke.

Xiaomi

U kojem će se smjeru razvijati hrvatsko tržište pametnih telefona kao i pozicija Xiaomija u sklopu njega?

– Iduće razdoblje donosi svojevrsnu evoluciju karakteristika pametnih telefona s unapređenjem postojećih karakteristika (bolje kamere, više senzora, brži procesori, više memorije) te će krajnjim korisnicima možda najzanimljivije biti pratiti evoluciju dizajna pametnih telefona, primjerice raznih oblika na koji način će se proizvođači ‘riješiti‘ omraženog ‘zuba‘ na ekranu. Očekujemo i razvoj 5G uređaja, gdje se Xiaomi pozicionirao kao predvodnik u segmentu lansiranjem jednog od prvih 5G uređaja na svijetu – Mi MIX 3 5G. Utjecaj 5G tehnologije na pametne telefone i svakodnevni život ni najsmjeliji analitičari ne mogu predvidjeti jer istinske inovacije dolaze nakon implementacije. Ne treba zaboraviti ni asortiman potrošačke elektronike u kojemu Xiaomi radi kontinuirane inovacije, bilo da je riječ o postojećim proizvodima bilo novim, još inovativnijim pametnim uređajima. Sve navedeno osigurat ćemo potrošačima putem našeg ovlaštenoga kanala distribucije, uz osiguranje potpune korisničke podrške putem vlastite servisne mreže u Hrvatskoj. 

17. travanj 2024 17:55