Aktualno
StoryEditor

Vipnet razvio platformu za umrežavanje građana i humanitarnih udruga Crowdfunding za pravu stvar

10. Lipanj 2016.

Prvu društvenu mrežu za dobrotvorni crowdfunding – www.cinipravustvar - pokrenuo je u petak operator mobilne telefonije Vipnet. Nova crowdfunding mreža omogućuje humanitarnim udrugama da se povežu s građanima koji žele aktivno sudjelovati u njihovim akcijama i uključiti u to svoje prijatelje.

- Prije dvije godine pokrenuli smo inicijativu Čini pravu stvar, koja je uključivala volontiranje, recikliranje i educiranje. Motivirani iskustvom i povratnim informacijama naših zaposlenika, volontera raznih udruga te njihovom željom za veću uključenost u društvene promjene, nastala je ideja da napravimo jedinstvenu društvenu mrežu koja će na jednom mjestu spajati one koje žele pomoći s onima koji to aktivno čine, kazala je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Prelaskom interne inicijative na internet, cijela je priča izašla iz okvira Vipneta. Za uključiti se na mrežu www.cinipravustvar.hr udruge moraju postojati barem dvije godine i iza sebe imati bar četiri provedena projekta. Razumljivi kriteriji da se izbjegnu hit-and-run prevaranti koji igraju na povjerenje i empatiju.

U mreži čije je korištenje potpuno besplatno, trenutno je 21 udruga. Tko god želi može pregledati udruge i otvorene izazove, donirati određenu svotu novca i obvezati se u određenom roku ispuniti izazov poput primjerice trčanja 10 kilometara te o tome na društvenim mrežama obavijestiti svoje prijatelje, upozoriti ih na dobrotvorne akcije i u konačnici osvijestiti ih o društvenim problemima i uključiti u humanitarni rad. Predstavnici dobrotvornih udruga koji su bili na današnjem predstavljanju www.cinipravustvar.hr zadovoljni su projektom Vipneta.

- Ova mreža ujedno nam pruža mogućnost da na jednom mjestu predstavimo projekte i tako dopremo do većeg broja ljudi i potencijalinih donatora, rekla je Ivana Lacko izvršna direktorica udruge Krijesnica.

Prvi korisnici ove dobrotvorne društvene mreže večeras će trčati Karlovački cener, utrku na 10 kilometara.

20. travanj 2024 04:03