Aktualno
StoryEditor

Zbog konkurencije ubrzan jedan od najiščekivanijih IPO-a u tehnološkom sektoru

16. Listopad 2018.

Dugo priželjkivani Uberov inicijalni izlazak na burzu dogodit će se po svemu sudeći prije nego se očekivalo. Prema neslužbenim informacijama, kompanija će u narednih šest mjeseci izaći na burzu, vjerojatno kako bi time pojačala pritisak na manjeg, ali sve neugodnijeg konkurenta Lyft koji isto planira IPO u sljedećih nekoliko mjeseci (trenutačno djeluje samo u Sjevernoj Americi i procijenjen je na 15 milijardi dolara).

>>>Uber testira pretplatnički model za uslugu UberEats

Prema pisanju Wall Street Journala, navodno su već odabrane banke koje će voditi inicijalnu ponudu dionica za kojom tržište čezne već dugo vremena, a ciljana vrijednost za uspješnog disruptora opterećenog raznim kontroverzama bit će viša od sto milijardi dolara. Tako će Morgan Stanley i Goldman Sachs vjerojatno sudjelovati u jednom od najvećih IPO-a u tehnološkom sektoru ikad, po svemu sudeći ubrzanom iz taktičkih razloga (prijašnji plan bio je izaći na burzu u drugoj polovici sljedeće godine).

Kompanija sa sve većim portfeljem poslova i udjela u drugim tvrtkama u prvoj je polovici ove godine zabilježila neto prihode od 5,4 milijarde dolara.

19. travanj 2024 18:59