Biznis i politika
StoryEditor

Damir Habijan preuzeo dužnost ministra gospodarstva i održivog razvoja

21. Prosinac 2023.
Damir Habijanfoto Facebook/Damir Habijan

U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u četvrtak je službeno obavljena primopredaja dužnosti između novoimenovanog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana i državnog tajnika Hrvoja Bujanovića.

– Idemo raditi, nema druge. Sve će biti na vrijeme, sad idemo raditi – izjavio je kratko Habijan.

U srijedu, nakon polaganja prisege u Saboru, poručio je da u budućem, kao i u dosadašnjem radu, bilo kakve nepravilnosti, nepodopštine ili nezakonitosti kod njega ‘ne prolaze‘.

– Prvo ide skeniranje cjelokupne situacije, razgovor s najbližim suradnicima od državnih tajnika i osoba koje vode pojedine mini-resore unutar ministarstva, s obzirom na obim ministarstva želim dobiti potpuni uvid. –

– Prvi potezi su dva akcijska plana koja su bitna za gospodarstvenike u smislu administrativnih rasterećenja od nekih 260 milijuna eura te smanjenja neporeznih i parafiskalnih davanja u iznosu od 132,7 milijuna eura –  najavio je Habijan prve ministarske korake.

Habijan dolazi na mjesto Davora Filipovića, ministra gospodarstva koji je smijenjen nakon što su u javnost dospjele informacije koje su kompromitirale njegovog savjetnika Juricu Lovrinčevića i otvorile novu aferu, ‘Mrežu‘.

27. travanj 2024 09:30