Biznis i politika
StoryEditor

Rimac s nekoliko poduzetnika investirao 6,3 milijuna eura u mostarski IT startup

04. Kolovoz 2023.
Mate Rimac

Mate Rimac je s još nekoliko poduzetnika investirao 6,3 milijuna eura u mostarsku IT startup tvrtku Rolla koja razvija platformu za fitness i zdrav način života.

Kako su priopćili iz tvrtke Rolla, ovaj investicijski krug je oborio regionalni rekordni iznos investicija u sektoru fitnessa i zdravoga života na području jugoistočne Europe. Zajedno s Rimcem među vodećim investitorima je i Sacha Dragić, osnivač Superbet Group preko obiteljske kompanije Hellen’s Rock. 

Cilj investicije od 6,3 milijuna eura je daljnja nadogradnja društvene platforme za fitness, odnosno njezina personalizacija i gamificiranje kako bi pružila jedinstveno iskustvo korisnicima. S novim krugom investicija Rolla planira dodatno brzo proširiti svoju bazu korisnika.

– Cilj je potaknuti ljude da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem – stoji u priopćenju.  

Rolla je nedavno doživjela i svoj prvi globalni iskorak na Eurobike sajmu, gdje su je mnoge poznate osobe iz svijeta biciklizma prepoznale i svrstale kao jednu od vodećih start-up poduzeća u sektoru fitness tehnologije. 

Tu tvrtku osnovao je mostarski poduzetnik Igor Krezić koji je do sada osnovao pet tvrtki koje zajedno zapošljavaju 400 ljudi te ostvaruju više od 30 milijuna eura godišnjeg prihoda. Krezić je svojedobno financijski pomogao samome Rimcu koji je to isticao u više medijskih istupa.

Rolla je posljednja od nekoliko tvrtki u koje je Rimac do sada uložio. Podsjećamo, prošle godine u srpnju Rimac je uložio u proizvođača eko povrća Gruntek, a prije toga investirao je 2 milijuna eura u livanjsku tvrtku Continental Adventures.

Prije toga, Rimac je u siječnju prošle godine zajedno s fondom SQ Capital i Tomislavom Matićem, osnivačem i direktorom tvrtke Texo Management, investirao 1,7 milijuna kuna u hrvatski startup Codemap za razvoj no-code softverskih rješenja. Codemap je također prvi startup u koji je Rimac investirao osobno.

05. svibanj 2024 02:35