Klub izvoznika
StoryEditor

Ina započela širenje brenda po Sloveniji

16. Studeni 2023.
Ina Dravsko polje

Nakon što su krajem lipnja MOL i INA uspješno preuzeli 130 maloprodajnih mjesta od slovenskog OMV-a, započelo je preuređenje i promjena vizualnog identiteta postaja. U Sloveniji, na autocesti Podravje (Gruškovje – Maribor), u smjeru Gruškovja, odnosno graničnog prijelaza Macelj u Hrvatskoj, otvoreno je Inino prvo maloprodajno mjesto u sklopu projekta promjene vizualnog identiteta bivših benzinskih postaja OMV Slovenija. Novi vizualni identitet planiran je za 27 maloprodajnih mjesta koji su bili predmetom zajedničke akvizicije Ine i MOL-a.

Predviđeno trajanje projekta jest do kraja travnja 2024., a na nekim lokacijama već se mogu vidjeti postaje s novim vizualnim identitetom. Napomenimo da tijekom 2024. INA i MOL također planiraju na preuzetim maloprodajnim mjestima proširiti Fresh Corner, gastronomski koncept koji su kupci u Hrvatskoj i regiji prepoznali i izvrsno prihvatili.

Podsjetimo, preuzimanjem OMV-a Slovenija zajedno s MOL-om INA je povećala svoj udio sa 7,75 posto, koliko je držala u OMV-u Slovenija, na 33 posto u novoj zajedničkoj kompaniji MOL & INA d.o.o., koja upravlja zajedničkom mrežom od 130 benzinskih postaja u Sloveniji. Zajedničkim snagama MOL i INA tako su pozicionirane na drugom mjestu slovenskog tržišta naftnih derivata. INA će biti prvi izbor kada je u pitanju opskrba naftnim prerađevinama svih maloprodajnih mjesta MOL Grupe u Sloveniji, a širenje na slovensko tržište otvara i nove prilike Rafineriji nafte Rijeka, koja će kao najbliži izvor dodatno povećavati sigurnost opskrbe slovenskog tržišta.

26. travanj 2024 13:50