Komentari
StoryEditor

Počela velika bitka za poduzetnike

20. Rujan 2020.

Prošlog je tjedna zabilježen prvi žešći sukob između zastupnika poduzetnika. Udruga ugostitelja Kvarnera i Istre, Udruženje ugostitelja Zagreba i Udruga Glas poduzetnika organizirali su akciju '5 do 12'. Jednosatnim prekidom rada ugostiteljskih objekata željeli su upozoriti na težak položaj branše, u kojoj 40 posto anketiranih misli da neće uspjeti preživjeti do sljedeće sezone.

Na to je reagirao Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore u koju su, po sili zakona, učlanjena većina prosvjednika – svi koji ugostiteljske objekte vode kao obrtnici. Usprotivio se Ceh prosvjedu svojih članova ustvrdivši da 'u ovom trenutku prosvjedne akcije nisu način rješavanja neizvjesne situacije u kojoj se ovaj sektor nalazi'.

Stvar je malo ozbiljnija od banalnog objašnjenja koje se veže uz bliskost šefa HOK-a s vlašću. Počela je bitka za članstvo! Današnji model bogomdanih članarina u paradržavnim asocijacijama poduzetnika i obrtnika vrlo polako ali neumitno ide svome kraju. Zato se u budućnosti mogu očekivati i žešći i izravniji prijepori među svim poduzetničkim udrugama koje pucaju na istu bazu članova.

20. travanj 2024 00:37