Komentari
StoryEditor

VELIKI PREOKRET: Kako su se izborni gubitnici preko noći preobratili u prave pobjednike lokalnih izbora

22. Svibanj 2021.
Željko Kerum

Enio Meštrović: – Nisam ja izgubio izbore, ja odlučujem o većini u Zadru. Možda bih mogao uza SDP, ali moj alter ego Ričard vuče me HDZ-u. Kao prvi zadarski ridikul, mogao bih uz veće ridikule…

Stipe Petrina: – Ja sam, naravno, opet, šesti put osvojio Primošten, a pravi je gubitnik HDZ, jer je ostao bez većine u županiji, a i moj Marko Jelić uzet će mjeru Goranu Pauku za župana u drugom krugu!

Goran Pauk: – Samo ti sanjaj, Stipe!

Miroslav Škoro: – Pa i mene čeka drugi krug, zamislite, moj protukandidat u Zagrebu ne voli pjevati 'Milo moje'! Raskrinkat ću ja u ova dva tjedna tog ekstremnog ljevičara i komunjaru i pobijediti ga, tako mi Bog pomogao!

Filip Macan: – Nisam izgubio ni ja, ni IDS, izgubio je Vodnjan. Ja sam morao uskočiti zbog afere 'kumovi' moga kolege i gradonačelnika Klaudija Vitasovića, a sad je izabran kum vlasnika Infobipa Silvija Kutića!

Ivo Jelušić: – A zamislite moj slučaj! Pa mene je kao SDP-ova kandidata u Velikoj Gorici odmah u prvom krugu pobijedio HDZ-ovac Krešimir Ačkar, zamjenik bivšega gradonačelnika Damira Barišića, koji je zbog afere Janaf završio u zatvoru!

Ivo Žinić: – Ma, nije ti to s aferama pravilo. Eto, ja kao nezavisni nisam mogao do drugog mandata sisačko-moslavačkog župana.

Ana Pernić: – A ja sam s IDS-om izgubila Buzet, i to ne samo od saborskog umirovljenika Damira Kajina, kandidata – zamislite – SDP-a!, nego i od nezavisnog Deana Prodana.

Davor Filipović: – Ja nisam gubitnik! Osvojio sam u Zagrebu više glasova nego što je HDZ dobivao još od vremena…

Joško Klisović: – … Od vremena Milana Bandića, Davore. Ali kako nisi izgubio kad sad ideš u oporbu. A ja sam pravi pobjednik, bit ću u novom sazivu zagrebačke vlasti.

Jelena Pavičić Vukičević: – Ni ja nisam izgubila, ja napokon idem u Švedsku.

Nika Fleiss: – O, tamo su dobra skijališta, mogla bih i ja do Årea, tamo sam dvaput osvojila bodove, ali jednom sam pala. A sad u Samoboru kao HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu osvojila sam odlično treće mjesto! A u Svjetskom kupu nisam nikad bila bolja od šestog mjesta.

Branislav Šutić: – Meni je svejedno hoće li u drugom krugu u Otočcu pobijediti Milinovićev Kostelac ili moj donedavni suradnik, a sad nezavisni Bukovac. Nijedan neće koalirati sa mnom. Možda sam i ja trebao izaći iz HDZ-a…

Ernest Petry: – Ja sam jednom već izašao, pa sam bio kod Pašalića u Hrvatskom bloku, a kad je to propalo, nisam se politički reaktivirao sve do Kukuriku koalicije. Onda sam ušao u HNS, postao predsjednik gospićkog pa županijskog ogranka, pa direktor Elektrolike, i tu sam i danas. A usput sam bio nezavisni kandidat za župana na listi Bura te kao takav bio izabran za člana županijske skupštine. Ali, nije više bilo dobro u HNS-u, pa sam se vratio u HDZ, bio na listi za Sabor, a sad sam, eto, u drugom krugu s još jednim starim HDZ-ovcem Darkom Milinovićem.

Nikola Mažar: – Pa nemojte tako, trebali biste biti bolji vojnici partije. Eto, ja idem u Vukovaru u drugi krug s Penavom, dakle nisam gubitnik!

Željko Sabo: – Ma, već si ostao bez Gradskog vijeća, a Penava će te pregaziti u drugom krugu. Trebao si imati primjerenije ciljeve, poput mene. Ja sam pravi pobjednik jer sam u utrci za gradonačelnika osvojio više glasova od SDP-ova Madune, a SDP nije čak ni ušao u Vijeće.

Ranko Ostojić: – E, a ja sam ušao u drugi krug za splitsko-dalmatinskog župana, to je jedan od boljih rezultata SDP-a. A meni je samo žao što nisam kao šef MUP-a otkrio da je HDZ-ov kandidat Blaženko Boban podmetnuo požar američkim filmašima u Solinu. Sad bi on gulio u zatvoru, a ja bih bio župan.

Željko Kerum: – E, moj Ranko, i ja bih bio sad splitski gradonačelnik da me nije uništila Seve. Šta joj je samo tribalo pisat na onome di su slike, Instagramu, da se nada da u Splitu 'neće mećat pršut na čelo'. A pršut joj nije smetao prije dvadesetak godina kad sam joj platio 400 eura da bude na mom kalendaru!

Siniša Vuco: – Ma, pusti Seve i politiku, ja sam samo piva, pa sam otpiva!

Željko Kerum: – Imaš pravo, pusti politiku! Daj nam radije zapivaj onu svoju: – Volim piti! Volim piti! Volim piti i ljubiti!

Ovaj postizborni susret nesuđenih izbornih gubitnika plod je autorove prljave mašte.

25. travanj 2024 12:37