Konferencije i edukacije
StoryEditor

Nabava postaje sve izazovnija, a novi zaokret u sektoru stvaraju digitalizacija i održivost

23. Listopad 2023.

Izazov za izazovom od kojih se ne može zaštititi sektor nabave. Novi trendovi, neizvjesnost i izazovi nepovratno su obilježili su ovaj sektor. Lockdownovi, zastoj broda u Sueskom kanalu, prirodne katastrofe, nedostatak radnika, rat u Ukrajini, rast cijena energenata… Posljednjih je nekoliko godina zaista izazovno za sve aspekte poslovanja tvrtki. No, u cijelom tom periodu na posebnom udaru su bili problemi u lancu opskrbe. Nabava postaje sve izazovnija, a uz to novi zaokret u sektoru stvara pitanje digitalizacije i održivosti.

Više o svemu i ove godine možete slušati na 18. Konferenciji o nabavi koja održava 26.10. u Hotelu Hilton Garden Inn Zagreb i online na hrvatskom i engleskom jeziku uz simultano prevođenje.

Ova konferencija je stalna godišnja konferencija kojom Lider želi unaprijediti nabavnu profesiju kroz razmjenu znanja i iskustva te razmjenu najbolje etičke prakse. Cilj je poboljšanje statusa nabavne funkcije u kompanijama koji se provodi kroz ostvarenje doprinosa dodanoj vrijednosti kompanija.

Svime ovime bavit ćemo se i ove godine kroz devet izlaganja, jednim one-on-one razgovorom te s jednim panelom. S obzirom na to da konferenciju zajedno organiziraju Hrvatska udruga nabavne djelatnosti i Lider, uvodni govor na konferenciji imat će Mirela Senica, predsjednica HUND-a. Izlaganja će još držati i: Markku Henttinen, Petteri Nisonen, Branko Žibret, Niranjan Seshadri, James Marland, Milan Ora i Draško Jelavić.

Također na panel raspravi na temu ‘Ljudi-tehnologije-održivost‘ sudjelovat će Kristina Šorić, Blaženska Knežević, Dario Riđan Ivana Cvetko Iliev, dok će u jedan na jedan razgovoru sudjelovati Zdravka Demeter Bubalo.

Završno motivacijsko predavanje o  motivaciji i  komunikaciji održat će dr. Sanela Peresciutti.

Važnost prije spomenutih tema dočarava i činjenica da je na prošlogodišnjoj sudjelovalo je 219 predstavnika iz 114 kompanije iz Hrvatske i inozemstva.

Više o ovoj temi možete saznati na linku.

23. travanj 2024 14:11