Konferencijske vijesti
StoryEditor

48 sati: Coca-Cola nagradila najuspješnije akcije čišćenja okoliša

29. Studeni 2019.
48 sati 2019. Nagrade Coca Colafoto Dražen Lapić

Završnog dana konferencije 48 sati – 11. susret gradonačelnika i poduzetnika Coca-Cola je nagradila tri najuspješnije od 13 ovogodišnjih akcija čišćenja okoliša koje su udruge građana od travnja do kraja listopada organizirale diljem Hrvatske.

Najuspješnijom akcijom proglašena je i nagrađena s 15.000 kuna ona u kojoj su 11 volontera pulskog Info centra za mlade ZUM i Volonterskog centra Istre očistili smećem preplavljenu ližnjansku plažu Marlera i prikupili oko 700 kilograma otpada, odnosno 67 kilograma po sudioniku.

Drugo mjesto i nagrada od 10.000 kuna pripali su Ekološkoj udruzi Šepurina i Turističkoj zajednici Vodica čijih je 50 volontera s obala Prvić Šepurine na otoku Prviću očistilo 2065 kilograma otpada odnosno 41 kilogram po sudioniku.

Treće mjesto i nagradu od 5.000 kuna Coca-Cola je dodijelila Športsko-ribolovnoj udruzi Odra iz Velike Gorice koja je organizirala akciju čišćenja obala jezera Čiče. U akciji u kojoj su sudjelovali još i KUD Čiče i DVD Čiče iz Novog Čiča te zagrebačke tvrtke Agroeduka 150 sudionika prikupilo je 5280 kilograma smeća odnosno 35 kilograma po sudioniku akcije.

Prije proglašenja pobjednika i dodjele nagrada akciju od Od izvora do mora koja Coca-Cola uspješno provodi već drugu godinu za redom predstavila je Mirjana Brlečić Bujanić iz Coca-Cole HBC Hrvatska. Rekla je da je Coca-Cola u Hrvatskoj za 13 ovogodišnjih akcija osigurala potrebnu opremu i podršku lokalnih komunalnih društava te da je projekt u suradnji s nevladinim udrugama i institucijama usmjeren na čišćenje obala rijeka, jezera i mora jer su svjesni velikog problema onečišćenja okoliša i važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže odnosno čuvanja okoliša.

18. travanj 2024 04:46