Konferencijske vijesti
StoryEditor

Digitalna transformacija - U promjenama poslovnih procesa presudna je dobra edukacija

27. Siječanj 2020.
mStart, jedan od vodećih pružatelja tehnoloških usluga u regiji, u suradnji sa SAP Hrvatska organizira poslovnu edukaciju ‘Transformirajte svoje poslovanje‘ koja će se 6. veljače održati na Pučkom otvorenom učilištu u Krapini

Transformacija papirnatog prema digitalnom uredu putovanje je na kojem će se sve tvrtke neizbježno susresti s različitim izazovima promjene poslovnih procesa. Stoga tvrtke u svojoj strategiji digitalizacije moraju planirati edukaciju, jer uvođenje samo tehnologije bez znanja o svim mogućnostima koje otvara njezina primjena može biti kontraproduktivno.

mStart – jedan od vodećih pružatelja tehnoloških usluga u regiji, tvrtka koja pruža usluge razvoja, primjene, integracije i podrške poslovnih informacijskih sustava i rješenja, u suradnji sa SAP Hrvatska organizira poslovnu edukaciju 'Transformirajte svoje poslovanje' 6. veljače na Pučkom otvorenom učilištu u Krapini.

Uvid u alate i rješenja

Tom edukacijom sudionici predavanja dobit će uvid u različite alate i rješenja koje mogu prilagoditi svojim specifičnim potrebama te njihovom uporabom unaprijediti poslovanje. Organizirajući tu edukaciju, mStart i SAP Hrvatska vodili su se pitanjima koja muče sve poduzetnike, bilo da je riječ o mikro, malima, srednjima ili velikima: Kako efikasno planirati prodaju i pratiti realizaciju plana? Kako pripremiti i obraditi informacije potrebne za donošenje odluka? Kako u vlastitoj organizaciji povećati efikasnost i transparentnost protoka informacija? Kako izdvojiti samo bitne informacije? Kako efikasnije upravljati zalihama? Kako analizirati obrtaj zaliha i donijeti odluke o preraspodjeli i promjeni tempa naručivanja? Odgovori na ta i druga pitanja vezana uz digitaliziranje poslovnih procesa moraju prije svega raščistiti očekivanja od tog procesa.

Efekti digitalizacije

Neki od efekata koji se mogu očekivati provedbom digitalne transformacije jesu smanjenje svih vrsta troškova, unapređenje i povezivanje proizvodnih i poslovnih procesa, bolja komunikacija menadžera, inženjera i zaposlenika, efikasnije upravljanje zalihama, poticanje inovacija, detektiranje pogrešaka i problema u realnom vremenu te predlaganje načina njihova otklanjanja i brojni drugi. Na predavanju će se stoga iznijeti odgovori kako do boljih poslovnih rezultata u sedam koraka digitalne transformacije. O tome će govoriti Nedeljko Štefanić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Culmene.

Upravljanje podacima

Početak svake uspješne digitalizacije svakako je upravljanje podacima. Oni su često rascjepkani u raznim bazama i nepovezanim spremištima podataka te se time onemogućuje pravodobno djelovanje na promjene u okolini. Za ciljano upravljanje informacijama i znanjem potrebno je omogućiti protočnost i dostupnost podataka svim djelatnicima koji znaju prepoznati njihovu vrijednost za stvaranje dobiti poduzeću. Organiziranje poslovnih procesa pomaže poduzećima da budu što učinkovitija i optimalna u obavljanju svakodnevnih poslovnih aktivnosti. Sustav ERP (SAP Business One) predstavlja poslovno-informatičko rješenje koje poduzećima omogućuje da automatiziraju i integriraju sve poslovne procese u jedan jedinstveni sustav. Upravo u tome, uvođenju sustava ERP, mStart ima veliko iskustvo i referencije u brojnim tvrtkama, pa će o tom segmentu govoriti Luka Kapović iz mStarta. Prijave su moguće putem web stranice Lider Events.

24. travanj 2024 06:45