Konferencijske vijesti
StoryEditor

Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika ‘48 sati‘ - Planiraj, investiraj, brendiraj!  

29. Listopad 2019.
Julije Domac, Regea
Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika ‘48 sati‘, koji će se održati od 27. do 29. studenog u šibenskom hotelu Amadria park, osim zanimljivih prezentacija bit će prilika poduzetnicima da na panel raspravama čuju novosti i iskustva predstavnika lokalnih vlasti i poslovnog svijeta.

Konferencija 48 sati svake godine donosi nešto novo, a ove godine najavljen je panel u organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske koji će spojiti projekte, investicije i brending te pokušati odgovoriti na pitanje Kako pripremiti projekte i brendirati gradove kao 100 posto održive.

Uvod u panel bit će pet pitcheva, brzih i atraktivnih prezentacija koje će otvoriti temu panela, ali i dati svježe informacije o najnovijim EU inicijativama i programima za gradove.

Pitanjem brendiranja Hrvatske otvara se Pandorina kutija nikada neostvarenih želja. Može li energetska tranzicija dati odgovor i na to pitanje? Može li se kroz poticanje energetske tranzicije otvoriti put investicijama, Hrvatsku predstaviti kao poželjnu za posao, ali i zemlju koja drži do svojih prirodnih bogatstava i u kojoj se može ljetovati u čistom okolišu, a raditi na modernim i smart-city tehnologijama, otkrit će se 28. studenoga.

REGEA, kao predvodnica energetske tranzicije u Hrvatskoj prezentirat će i najnoviju EU inicijativu City Facility. Nova EU City Facility inicijativa pružit će do 60.000 eura bespovratnih sredstava javnim vlastima za razvoj investicijskog koncepta projekta iz područja čiste energije koji će se kasnije realizirati. Od proljeća 2020. očekuje se nekoliko poziva za financiranje, a ukupno će se preko EU City Facility financiranja podijeliti više od 12 milijuna eura za europske gradove.

Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika '48 sati' 11. je zaredom u organizaciji Udruge gradova i poslovnog tjednika Lider i još je jedna prilika da poduzetnici i predstavnici lokalnih vlasti saznaju za buduće lokalne projekte te mogućnosti domaćih tvrtki, ali i da se upoznaju i izravno kontaktiraju jedni s drugima. Riječ je o već etabliranom događaju na kojem svake godine sudjeluje sve više sudionika, a prošlogodišnji održan u Splitu okupio ih je više od 400, od čega je bilo 69 gradonačelnika, tri ministra, 162 predstavnika JL(R)S-a, 52 predavača i panelista te čak 179 predstavnika kompanija.

19. travanj 2024 07:26