Konferencijske vijesti
StoryEditor

Kako upravljati nabavom u svijetu ‘novog normalnog‘ saznajte na 15. Liderovoj konferenciji o nabavi

03. Listopad 2020.

Zbog svoje kompleksnosti i velike ovisnosti o trenutnim događanjima na globalnom tržištu, nabava je u ovoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa jedna od djelatnosti koja prolazi kroz najveću transformaciju. Sustavi logistike i distribucije tijekom lockdowna bili su paralizirani, bilo je nemoguće doći do robe i sirovine. Taj šok nije dugo trajao, ali je iza sebe ostavio neke nove spoznaje i iskustvo što i kako treba mijenjati u budućnosti.

Na Liderovoj 15. Konferenciji o nabavi pod nazivom Nabava za novo normalno, nastupit će domaći i međunarodni profesionalci u nabavi koji će tijekom dva dana, 21. i 22. listopada na online platformi razmijeniti svoja znanja i iskustva, kako bi se poboljšao status nabavne funkcije u kompanijama.

Prvog dana nastupit će vrhunski globalni stručnjak za nabavu Richard Beaumont iz tvrtke Bromley Wood Associates, čija paradigma glasi 'ostavite ugovore po strani'. Beaumont u svome međunarodno priznatom konzultantskom radu i 30-ogodišnjem iskustvu u nabavi kombinira tehnički aspekt, opći menadžment i operativno iskustvo u okviru raznih sektora: graditeljstvo, obrana, farmacija, automobilska i zrakoplovna industrija, financijski sektor.

Josip Tomašević, potpredsjednik i glavni čovjek za nabavu u američkoj tvrtki AGCO Corporation pričat će o novim metodama koje mogu pomoći u transformaciji nabave u razdoblju novog normalnog. Kompanija AGCO na listi je Fortuneovih 300 najvećih kompanija i globalni je lider u djelatnostima dizajna, proizvodnje i distribucije poljoprivrednih strojeva.

Prvog dana konferencije svoje predavanje održat će i Marina Lindič, predsjednica Međunarodne federacije nabave i upravljanja lancem opskrbe (International Federation of Purchasing and Supply Chain Management), koja će govoriti o novoj strategiji IFPSM-a.

Kojim mehanizmima nabava na malim tržištima može uhvatiti korak s vremenom, pojasniti će Draško Jelavić, direktor tvrtke Cirtuo, specijalizirane za razvoj strateške nabave.

Željko Ćurić, po zanimanju je liječnik, psihijatar, suosnivač i direktor tvrtke OK Consulting, koja je trenutno u Sloveniji vodeća na području menadžment konzaltinga i transformacijskog menadžmenta, govorit će o upravljanju konfliktima u modernoj nabavi.

O očekivanjima i scenarijima razvoja zdravstvene i ekonomske krize u mjesecima ispred nas, kako će to utjecati na nabavne profesionalce i tvrtke te kojih TOP 10 aktivnosti svaki direktor i djelatnik nabave mora sagledati u sezoni jesen/zima 2020, govorit će Zlatko Bazianec iz konzultantske kuće Deloitte. Bazianec se specijalizirao za restrukturiranja i transformacije u prehrambenoj industriji, trgovačkim lancima, energetici te metaloprerađivačkoj industriji.

Kriza je u mnogočemu otežala poslovanje, ali i dala mogućnost za restrukturiranje, repozicioniranje i redizajniranje nabavnih procesa I strategija. Iskusni stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva iznijet će uskoro svoje poglede na šanse koje nam pruža krizno razdoblje. Konferencija je namijenjena prvenstveno stručnjacima i specijalistima nabave, ali i članovima uprava i predsjednicima uprava koji će steći širi uvid u ovu stratešku funkciju. Osim nabavnih profesionalaca, na konferenciju dolaze djelatnici ostalih specijalnosti – logistike, prodaje, financija, marketinga i dr.

Više informacija i detaljan program konferencije možete pogledati na Liderovom webu, u rubrici Konferencije.

18. travanj 2024 22:06