Konferencijske vijesti
StoryEditor

Krešimir Bubalo: Veliku priliku vidimo u jačanju segmenta web prodaje

16. Rujan 2021.
Krešimir Bubalo

Na ovogodišnjem Liderovom Danu velikih planova svoja očekivanja od poslovne 2022. godine i poslovnim planovima otkrit će i Krešimir Bubalo, predsjednik uprave trgovačkog lanca Pevex.

Bubalo u idućoj godini očekuje nastavak oporavka gospodarstva, posebno turističkih aktivnosti, rast osobne potrošnje i zaposlenosti, pozitivne efekte priljeva sredstava iz Europske unije, pod pretpostavkom da je najgore doba epidemije koronavirusa zaista iza nas.

- Što se tiče naše kompanije, planiramo povećati broj prodajnih centara kao i web prodaju te sukladno tome očekujemo rast prihoda i dobiti – kaže Bubalo.

Što su za njega glavni izazovi, a što prilike u postpandemijskom razdoblju? - Jedan od izazova jest svakako inflacija čije efekte već osjetimo. Radi se o posljedicama stopiranja proizvodnje zbog zatvaranja svjetskih gospodarstava tijekom 2020. godine te poremećaja koji su uslijedili u opskrbnim lancima i transportnim putevima.

Treba spomenuti i sve veću konkurenciju, jačanje lokalnih web prodavaonica, ali i ulazak svjetskih konkurenata kao što je Amazon. Istovremeno, veliku priliku vidimo upravo u jačanju segmenta web prodaje, kao i u daljnjem širenju poslovanja kroz organski ali i anorganski rast – istaknuo je Bubalo.

U posljednjih dvanaest godina Dan velikih planova postao je zaštitni znak Liderovih konferencija, okupivši oko 4300 sudionika i dvjesto govornika, mahom predvodnika različitih industrija te čelnih ljudi iz političkog i javnog života.

Konferencija koja se ove godine održava 29. rujna na Zagrebačkom velesajmu stekla je status nezaobilaznog političko-gospodarskog eventa, a obuhvatit će ključne teme kao što su globalni trendovi, očekivanja od sljedeće godine u regiji, monetarno-kreditna politika u 2022. i uvođenje eura, fiskalna politika i učinci na potrošnju, privlačenje investicija i poticanje izvoza te prognoze za 2022.

Ne propustite priliku za druženje s najuspješnijim poduzetnicima, prijavite se na vrijeme za sudjelovanje na 13. Danu velikih planova koji se održava 29. rujna u Velikoj kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

20. travanj 2024 06:24