Konferencijske vijesti
StoryEditor

Luka Bandalo: HPB je oformio posebnu direkciju sa sjedištima u Zagrebu i Splitu zaduženu za JLS-e

01. Prosinac 2020.
48 SATI, 12 SUSRET GRADONAČELNIKA I PODUZETNIKA, Luka Bandalofoto Dražen Lapić

Luka Bandalo, direktor prodaje u Sektoru poslovanja s velikim poduzećima i javnim sektorom Hrvatske poštanske banke na 12. Susretu gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati prezentirao je ulogu i proizvode HPB-a u poticanju razvoja lokalne zajednice.

Ta je banka, rekao je, godinu koja je obilježena velikim promjenama u gospodarskom i socijalnom okruženju iskoristila kako bi postala brža, bolja i efikasnija u internim procesima i pružanju usluga klijentima. Cilj HPB-a je podržati JLS-ove povoljnim izvorima financiranja projekata koji podižu kvalitetu života građana – od ulaganja u vodoopskrbu i odvodnju, zbrinjavanje otpada, energetsku učinkovitost, izgradnju i podizanje kvalitete turističke, poduzetničke, obrazovne, socijalne i sportske infrastrukture. No istovremeno je podsjetio na zakonske odredbe da se JLS-i u tekućoj godini ne mogu kreditno zadužiti više od 20 posto proračuna iz prethodne godine.

HPB je oformio i posebnu direkciju sa sjedištima u Zagrebu i Splitu zaduženu za JLS-e i konstantno ulaže u razvoj svojih usluga i modernizaciju kanala. Uz digitalne usluge klijenti mogu većinu financijskog poslovanja obaviti online, a suradnjom HPB-a i Hrvatske pošte poduzetnicima i lokalnoj upravi osiguran je najrasprostranjeniji distributivni kanal u Hrvatskoj te u gotovo tisuću poštanskih ureda mogu ugovoriti bankarske usluge i obaviti transakcije platnog prometa.

Inače, riječ je o banci koja ima 600 tisuća klijenata, deset tisuća poslovnih korisnika, šesta je po aktivi, a 30. rujna neto dobit iznosila je 165 milijuna kuna, što znači da je usprkos pandemiji, naglasio je, zadržana stabilnost.

Bandalo je na kraju istaknuo da je svojim financijskim rješenjima i znanjem HPB, koji je inače i generalni sponzor Susreta, spremna biti partner lokalnoj zajednici, a sve veći broj gradova, županija i općina koji prepoznaju njena rješenja za svoje potrebe dokaz su da, naglasio je, idu u dobrom smjeru zajedno stvarajući uvjete za bolji život u Hrvatskoj.

26. travanj 2024 06:05