Konferencijske vijesti
StoryEditor

Menadžment treba razviti kulturu prihvaćanja pogrešaka  

11. Prosinac 2019.
HR konferencija - MISTAKE MANAGEMENT 2019, Učenjem iz pogrešaka do poslovnog uspjeha, Ivor Bihar,foto Dražen Lapić

Tomislav Grubišić, CEO Bornfighta i Mediatoolkita, Degordiana i suosnivač, i Ivor Bihar, COO Mediatollkita, odgovarali su na pitanja moderatorice Hrvojke Kutle iz U4HR-a, što su naučili iz pogrešaka i kakav je put iz njih do poslovnog uspjeha i titule najposlodavca.  

Grubišić tvrdi da se u tvrtkama kojima rukovodi potiče kultura toleriranja pogrešaka. Naime, 80 posto onoga što se radi krivo je, a uspjeh je pogoditi 20 posto da se kompenzira ovih 80 posto.

- Teško je ljudima objasniti da jedni prema drugim toleriraju pogreške – kaže Grubišić, dok Bihar ističe da postoji balans između micanja grešaka i usvajanja pogrešaka unutar organizacije.

- Kad dođe netko novi u organizaciju pričamo o filozofiji pogrešaka jer mislim da sve kreće s vrha – kaže Bihar koji je govorio o svojoj pogrešci od prije nekoliko mjeseci. Kad je u vrlo kratkom roku porastao broj zaposlenih Bihar je, želeći uvesti što više ljudi u procese rada, organizirao šest radionica.

- Nijedna nije uspjela onako kako sam zamislio, ali dobili smo neke rezultate i sad imamo proces za dalje – kaže Bihar ističući kako je ključno da menadžement postane svjestan kulture pogrešaka, da to počne propagirati i onda će napredovati.

- Ako se hoćemo uhvatiti u koštac s globalnim igračima moramo gledati na to što oni rade, a oni se već godinama znaju nositi s pogreškama – kaže Bihar.

Grubišić smatra da je najgora stvar ako netko iz menadžemnta pokuša nešto prikriti te da je vrlo važno imati poticaj vlasnika tvrtke u priznavanju pogrešaka.

25. travanj 2024 12:12