Konferencijske vijesti
StoryEditor

Četvrti po redu COTRUGLI Days uspješno završili!

24. Listopad 2013.

Edukativno, zabavno i umreženo su epiteti koji najbolje opisuju tradicionalno okupljanje polaznika, partnera, klijenata i prijatelja COTRUGLI Business School koje se pod nazivom COTRUGLI Days održava svake godine. Tako se i ove godine četvrti put za redom gotovo 500 managera iz JI Europe okupilo na jednom mjestu, ovaj put u Zagrebu.

Uvod u četvrto veliko okupljanje COTRUGLI zajednice je bio službeni početak nove generacije MBA programa s 60 polaznika iz Hrvatske, BiH, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Rumunjske. Dok je nova MBA generacija slušala predavanje na temu Poduzetništvo i društveno-odgovorni rad, COTRUGLI Days-ima su prisustvovale i dvije Executive MBA generacije polaznika koji su već na sredini programa: zagrebačka Executive MBA generacija slušala predavanje iz područja Prodaje, a beogradska iz Operacijskog managementa.

“Osim predavanja održale su se obrane poslovnih planova kojima polaznici Executive MBA i MBA programa završavaju svoju edukaciju. Njihovi planovi su i ove godine iznjedrili zanimljive poduzetničke ideje, od ulaganja u medicinske usluge, turističku ponudu, poljoprivredu do internetskih, IT i konzultantskih servisa.», rekao nam je Marko Kučić, član komisije za obranu i partner u COTRUGLI Business School.

U sklopu COTRUGLI Daysa je održana i ekskluzivna promocija Chief Executive MBA (CEMBA) programa, namijenjenog direktorima i članovima Uprava te prvo predavanje Doctor of Business Administration (DBA) programa, prvog takve vrste u Hrvatskoj. Također, održan je i okrugli stol na temu «Uloga ljudskih resursa u spajanju, preuzimanju i restrukturiranju tvrtke» kojem su prisustvovale direktorice ljudskih potencijala Irena Jolić-Šimović (Hrvatski Telekom), Vladimira Senčar Perkov (INA), Tanya Splajt-Brainović (Coca-Cola Hrvatska) i Mihaela Smadilo (IBM). Društvene i poslovne mreže prisutnih su se ispreplele kroz forum za sve nekadašnje i sadašnje polaznike na temu «Lean Startup» i veliki party.

"Ovo jedinstveno događanje je okupilo oko 500 članova regionalne poslovne zajednice na jednom mjestu poput direktorice General Electrica za JI Europu, direktora zračne luke Dubrovnik, rukovoditelja odjela u Plivi, itd. Drugim rječima, gotovo da nema veće tvrtke u Hrvatskoj i regiji koja nema svojeg predstavnika ili polaznika u COTRUGLI Business School.", zaključuje Kučić i dodaje: "Već planiramo predavanja, edukaciju i nove izazove za iduću godinu. Nadamo se da ćete nam se priključiti!"

02. svibanj 2024 17:44