Konferencijske vijesti
StoryEditor

FOTO: Dodjela nagrada Zlatna bilanca

04. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Dodjelom nagrada Zlatna bilanca na svečanosti održanoj 4. lipnja u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti završena je 2. konferencija o elektroničkom poslovanju u organizaciji Fine.

Nagradu Zlatna bilanca, Fina dodjeljuje četvrti puta, i to pod pokroviteljstvom Vlade, prema strogo utvrđenim ekonomskim i financijskim kriterijima uspješnosti tvrtke. Medijski pokrovitelj ove konferencije bio je poslovni tjednik Lider.Zlatnu bilancu za najuspješnijeg poduzetnika u 2011. godini u djelatnosti poljoprivreda i šumarstvo dobio je Poljoprivredno prehrambeni kompleks iz Nove Gradiške. U djelatnosti rudarstva i vađenja nagrada je pripala Podzemnom skladištu plina, u prerađivačkoj industriji predvodi Cromos Plus, dok je Zlatna bilanca u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji pripala Termoplinu. Zlatna bilanca u djelatnosti opskrba vodom, uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom, te sanacija okoliša uručena je tvrki CE-ZA-R, u kategoriji građevinarstva nagrađena je Aquatehnika, dok je dm dobitnik u kategoriji trgovina na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikala.U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane najboljim se, drugu godinu za redoma pokazala Plava laguna. U djelatnosti informacija i komunikacija dobitnik je tvrtka Vipnet usluge, a u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima najuspješnijim se pokazao KPMG Croatia. Najiščekivanija Zlatna bilanca, ona za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu pripala je tvrtki Comprom Plus u sastavu Calcedonia grupe.

Nagrađenima je čestitao i ministar Gordan Maras koji je rekao kako Vlada do kraja mandata najmjerava smanjiti doprinose na plaću za 8 posto.- Oslobodit ćemo kapital i omogućiti poduzetnicima da dođu do sredstava čak i ako su već zaduženi. Omogućili smo da se usvoji novi jamstveni program Agencije za malo gospodarstvo, na osnovi čega će poduzetnici moći do bankarskih kredita. Vlada se ponaša odgovorno i vrijeme je da svi preuzmu svoju odgovornost - rekao je ministar Maras.U sklopu dodjele Zlatne bilance predstavljena je i publikacija 1000 najvećih koja sadrži prve službene rezultate poslovanja, rang - listu tvrtki prema prihodu – ukupno i po sektorima, te detaljne podatke o tvrtkama. Zajedničko izdanje Fine i Lidera izlazi uz poslovni tjednik Lider u srijedu 6. lipnja, a uz podatke o poslovanju u prošloj godini sadrži i komentare uglednih ekonomskih analitičara.

30. travanj 2024 03:00