Konferencijske vijesti
StoryEditor

Jeste li spremni promijeniti svoje poslovne modele?

24. Veljača 2014.

Mnogi poduzetnici traže izlaz iz krize rezanjem troškova i otpuštanjem zaposlenika, ali malo koji je spreman promijeniti poslovni model. Novi poslovni model znači stvoriti novi proizvod, potražnju i tržište. Nije jednostavno to učiniti, ali je moguće. Ipak malo je poduzetnika spremno riskirati. No ako je onaj koji već gubi spreman izgubiti više, odnosno riskirati, primjenom novoga poslovnoga modela može samo dobiti.

- Poduzetnici koji se nađu u situaciji da svoje poslovanje moraju restrukturirati po savjetima konzultanata nerado priznaju da su činili pogreške i najčešće se opiru tome. Malo ljudi je spremno priznati pogreške i najčešće će opravdanje tražiti u viziji koju oni imaju za tvrtku i koja po toj viziji mora proći teško razdoblje da bi napokon zasjalo sunce. Vrlo često ne vide iz svoje pozicije da nastavak takvog poslovanja vodi do sloma same tvrtke i da sretnog kraja tome putu nema – kaže Hrvoje Prpić, poduzetnik i poslovni anđeo.

Mali i srednji poduzetnici koje zanimaju novi poslovni modeli imaju prigodu doznati sve o njima na konferenciji ‘Crni labud u plavom oceanu’, kojoj je tema inspirativni poslovni modeli. Konferencija će biti održana u organizaciji tjednika Lider 28. veljače 2014. s početkom u 9,30 sati u Panorama Zagreb Hotel na Trgu Krešimira Ćosića 9 u Zagrebu.

27. travanj 2024 18:20