Konferencijske vijesti
StoryEditor

Međunarodna konferencija o izvozu kao motoru razvoja

12. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Međunarodna konferencija Izvoz- motor razvoja: Sajamska industrija u funkciji rasta izvoza i internacionalizacije poslovnja održat će se 22. ožujka u Zagrebu.

Cilj konferencije je jačanje izvoznog potencijala i rasta domaćih tvrtki i obrta, posebno izlaskom na strana tržišta i jačanjem izvoza, što je posebno značajno u trenutku, kada je domaće tržište ograničeno veličinom i pogođeno snažnom gospodarskom krizom.

Konferencija će ponuditi informacije o novim mogućnostima i uspješnim modelima izlaska na strana tržišta, državnim i EU potporama, mogućnostima financiranja izvoznih programa i međunarodnim sajmovima, kao marketinškim i networking platformama, za uspješan ulazak na nova tržišta.

Prije početka Konferencije, 21. ožujka održat će se i sastanak Izvršnog odbora udruženja CEFA (CEFA Steering Group), pa se očekuje da će više od 20 članova tog važnog sajamskog udruženja srednjoeuropskih sajmova prisustvovati i međunarodnoj konferenciji.

Potpredsjednik Zagrebačke inicijative, prof. dr. sc. Mladen Vedriš, sudionike skupa upoznat će s potrebom i značenjem izvoza kao važne komponente rasta i razvoja modernog gospodarstva, a jedan od glavnih predavača bit će i dr. Nina Schniering, direktorica strateškog razvoja sajma Messe München.

Na konferenciji se očekuje oko 200 sudionika; predstavnici izvozno orijentiranih tvrtki i obrta, gospodarskih udruženja i nadležnih državnih institucija iz Hrvatske i susjednih zemalja, kao i predstavnika vodećih sajamskih organizacija iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Slovenije, Rumunjske i Bugarske.

Lider i njegov Klub izvoznika medijski je pokrovitelj i partner međunarodne konferencije koju organiziraju B2B časopis - Suvremena trgovina i konzultantsko – lobistička tvrtka CBBS.Partneri u organizaciji su sajamska udruženja srednje i jugoistočne Europe: CEFA – Central European Fair Alliance iz Beča i CENTREX – International Exhibition Statistics Union iz Budimpešte, a suorganizatori think tank Zagrebačka inicijativa, Zaklada Konrad Adenauer i AHK (Njemačko-hrvatska industrijska i trgovačka komora) iz Zagreba.

26. travanj 2024 21:07