Konferencijske vijesti
StoryEditor

Okrugli stol: Put do razvojnih rezultata na lokalnoj i regionalnoj razini

15. Studeni 2016.

 

Organizator: Lider

Programski partner: Razvojna agencija Karlovačke županije - KARLA d.o.o.

Organizacijski partner: Karlovačka županija

Datum i lokacija: 30.11.2016., od 10:00 - 13:00h, konferencijska dvorana Slatkovodnog akvarija AQUATIKA u Karlovcu.

Cilj okruglog stola je potaknuti lokalne i regionalne vlasti na strateško promišljanje o razvoju svojih sredina i načinu na koji se on može ostvariti, s posebnim naglaskom na ESI fondove. Očekujemo i aktivnu raspravu svih dionika razvoja i sudionika okruglog stola (županijske, gradske i općinske vlasti i tijela).

Na okruglom stolu sudjelovat će Tomislav Boban, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine, Jakša Puljiz, stručnjak za fondove EU pri Institutu za razvoj i međunarodne odnose, Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Oliver Kumrić, član Uprave IGH, Damir Mandić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca i Viktor Šegrt, direktor RA-KARLA-e, koji će odgovoriti na konkretna pitanja: kako planirati razvoj, što se želi postići, kako i s kojim sredstvima ostvariti planirano?

Lokalne i regionalne vlasti mogu najbolje upravljati lokalnim razvojem, a efektivnost se postiže u koordinaciji sa širom razinom vlasti, koja osigurava jasan okvir za strateško planiranje i donošenje odluka, kao i u suradnji i partnerstvu s privatnim i nevladinim sektorom. Na regionalnom okruglom stolu bit će predstavljeni i pozitivni primjeri prakse iz Hrvatske.

Kotizacija za okrugli stol se ne naplaćuje ali je registracija obavezna.


"Sufinancirano iz sredstava Europske unije iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020‘‘

logo


Informacije o prijavama:  01 6333 536 / e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

20. travanj 2024 05:12