Konferencijske vijesti
StoryEditor

Radaković o kreditiranju u sljedećoj godini

23. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Investicije koje Hrvatska čeka kao suha zemlja kišu znatno će ovisiti o spremnosti banaka da puste svjež kapital domaćim tvrtkama koje imaju ideje i volje za ulaganje u rast i razvoj.

Kakve su šanse za takav slijed događaja 2013. godine, reći će ključni igrači i stručnjaci s hrvatske poslovne scene na Liderovoj konferenciji ‘Dan velikih planova‘ u srijedu 24. listopada u zagrebačkom hotelu Westin. Sudionici, mahom vodeći hrvatski poduzetnici i menadžeri, sigurno će sa zanimanjem poslušati izlaganje prvog čovjeka Erste banke u Hrvatskoj Petra Radakovića ‘Bankarstvo u 2013. godini - štednja, kamate, krediti‘.

 Govorit će o očekivanim trendovima u segmentu kreditiranja tijekom sljedeće godine, analizi faktora koji dominantno utječu na formiranje i kretanje kamatnih stopa. Kreditiranje će biti presudno za nove akvizicije. Trendovi na tržištu kapitala ne govore u prilog tome da će financijski sektor u budućem razdoblju osigurati infrastrukturu za rast gospodarstva. U temi ‘Spajanja i preuzimanja‘ Boris Teški iz Instara dat će odgovore na pitanja što rade domaće kompanije i možemo li u njihovu širenju očekivati otvaranje novih tržišta i impulse prerađivačkoj industriji.

S obzirom na to da je informacijsko- komunikacijska tehnologija važan preduvjet povećanja konkurentnosti i inovacija, bit će zanimljivo čuti što nas očekuje u tom sektoru. Kakve se projekcija rasta i potražnje za ICT proizvodima i rješenjima u 2013. i srednjem roku očekuju, prikazat će Boris Žitnik iz IDC-a u predavanju ‘ICT i pokretačke tehnologije‘.

Cjelokupna slika gospodarstva u konačnici ovisi o svjetskom tržištu energenata. Pregled svjetskih trendova koji se očekuju u idućem razdoblju predstavit će dr. Tobias Lewe iz A. T. Kearneyja, ekspert s područja industrije nafte i plina. Tijekom izlaganja sudionike će upoznati sa sustavom ranog upozoravanja za stavljanje pod kontrolu poslovnih rizika koje uzrokuje volatilnost cijena sirovina.

Konferenciju možete pratiti na Twitteru putem Liderovog profila @Lider_press, a želite li se aktivno uključiti u konferenciju komentarima ili pitanjima koristite hahstag #DVP2012

26. travanj 2024 01:05