Korona i biznis
StoryEditor

Besplatna pomoć za poduzetnike: Webshop, digitalizacija, copywriting, prijevodi...

10. Travanj 2020.
poslovna 1

Davor Kolenc je na svome blogu postavio pitanje - Je li moguća besplatna pomoć poduzetnicima? I pokrenuo inicijativu za pomoć poduzetnicima na što su se mnogi odazvali i potpuno besplatno ponudili svoje usluge.

Nemojmo se zavaravati! Vjerovali vi u postojanje ikakve zavjere oko Covid-19 virusa ili ne, što god da je istina iza svega što se događa, kriza u poslovanju je tu, piše na blogu Kolenc. Ona je stvarna, ona je realna i ne postoji način da je kao kolektiv izbjegnemo. No, možemo si pokušati pomoći.

- Pomoć poduzetnicima sada je od vitalne važnosti za cijelo naše gospodarstvo. Neke osobe, tvrtke i freelanceri zaista su se iskazali i ponudili svoje usluge potpuno besplatno. Drugi su se ubrzali, smanjili cijene, ponudili nova rješenja. Svatko se iskazao na svoj način. Nekima je zaista potrebna besplatna pomoć, drugima su možda potrebna brza i adekvatna rješenja prilagođena baš njima. Budite dobri jedni prema drugima. Pokrenuo sam inicijativu i vi ste se odazvali! Hvala Vam!

- Mnogi su si već osvijestili da sada nije vrijeme za 'odmor' i gledanje Netflixa, HBO GO, čitanje knjiga i ostalih stvari. Sada je prije svega potreban dobar 'sluh'. Jer neka nova glazba svira, croupier je otvorio potpuno novi špil karata, a mi koji slušamo i igramo zapravo niti ne znamo nastavljamo li igrati i plesati po starim ili nekim novim pravilima. Potonje je izglednije. No, čini se kako ćemo pravila morati ili izmisliti ili dokučiti sami.

Pokušajte biti korisni i važni nekome, pa makar morali to biti i besplatno. To nazovite zauzimanje pozicije za budućnost. I kao što ćete vidjeti u nastavku, mnogi su već krenuli u tom smjeru, piše Kolenc.

A u nastavku je na svome blogu Davor Kolenc napravio popis tvrtki i osoba koje su odlučile koliko god mogu pomoći u ovom trenutku. U tom popisu mogu se pronaći povoljne i besplatne ponude za izradu webshopa, digitalizaciju poslovanja i druga digitalna rješenja, copywriting, izradu sadržaja i savjetovanja te prijevodi i druge korisne stvari za poslovanje. 

 
19. travanj 2024 14:55