Kripto
StoryEditor

Blockchain Capital prikupio je 580 milijuna dolara u novom krugu financiranja

20. Rujan 2023.

Blockchain Capital najavio je dva nova uspješna pokretanja fonda, prikupivši ukupno 580 milijuna dolara. Najnoviji krug financiranja obuhvaća šesti fond tvrtke koji ulaže u prve prilike i rane faze, čime je ostvareno najveće prikupljanje sredstava u svojoj desetogodišnjoj povijesti.

Istaknuta venture capital grupa, najavila je uspješno zatvaranje dvaju novih skupova financiranja, osiguravajući rekordna ulaganja od 580 milijuna dolara u infrastrukturu, gejming, DeFi te potrošačke i društvene tehnologije.

Prema Spenceru Bogartu, partneru u tvrtki, 380 milijuna dolara od ukupnog financiranja dodijeljeno je šestom fondu Blockchain Capitala u ranoj fazi, dok je ostatak dodijeljen fondu prilika. Ovaj iznos uvelike premašuje peti fond tvrtke u ranoj fazi, čija se vrijednost procjenjuje na 300 milijuna dolara u lipnju 2021.

U priopćenju za javnost Blockchain Capital priznao je nestabilnu prirodu kripto tržišta, navodeći da unatoč tome, tvrtka ostaje predana dugoročnim ulaganjima.

– U posljednjih 20 mjeseci uložili smo više kapitala u sljedeću generaciju inovatora nego bilo koje drugo vrijeme u našoj povijesti – izjavili su.

Među najvećima u povijesti kriptovaluta ili blockchaina, ovi novi fondovi ističu predanost Blockchain Capitala njegovanju inovacija, postavljajući novo mjerilo za buduće investicijske pothvate tvrtke, stoji u priopćenju za medije.

Strategija ulaganja Blockchain Capitala

Investicijska strategija Blockchain Capitala u posljednje dvije godine pokazuje njegovo čvrsto uvjerenje. Tvrtka je povećala ulaganja u infrastrukturu, igre, DeFi, kao i potrošački i socijalni sektor. Međutim, BC naglašava da fokus nadilazi određene sektore.

Cilj je iskoristiti blockchain tehnologiju za preoblikovanje digitalnog krajolika, osnaživanje pojedinaca i redefiniranje društvenog ugovora u sve digitalnijem svijetu.

BC je također naglasio da je glavni cilj grupe osnažiti pojedince pružajući im kontrolu nad njihovim digitalnim i financijskim životom putem inovativnih blockchain aplikacija i usluga. Ova vizija utječe na investicijske odluke tvrtke i njezino aktivno sudjelovanje kao graditelja, zagovornika i partnera u blockchain zajednici.

02. svibanj 2024 11:16