Kripto
StoryEditor

Coinbase pokreće platformu za kreditiranje kriptovaluta za američke institucije

07. Rujan 2023.

Kripto mjenjačnica Coinbase uvela je uslugu kripto kreditiranja za institucionalne ulagače u SAD-u, navodno s ciljem kapitalizacije masovnih neuspjeha na tržištu kripto pozajmljivanja.

Coinbase je pokrenuo platformu za kripto kreditiranje institucionalne klase američkim investitorima, ponuđenu u sklopu postojeće ponude Coinbase Prime, potvrdio je glasnogovornik Coinbasea 6. rujna.

- Coinbase pokreće program digitalnog kreditiranja imovine za svoje institucionalne prime klijente. Ovom uslugom institucije mogu odlučiti posuditi digitalnu imovinu Coinbaseu pod standardiziranim uvjetima u proizvodu koji ispunjava uvjete za izuzeće od Uredbe D - rekao je predstavnik.

Prema podnesku američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC), korisnici Coinbasea već su uložili 57 milijuna dolara u program kreditiranja od prve prodaje 28. kolovoza. Ponuda je privukla pet investitora od 1. rujna.

Novi proizvod dolazi u skladu s predanošću Coinbasea ažuriranju financijskog sustava koji je izgrađen prije više od 100 godina, koristeći kripto kako bi ljudima pružio više ekonomske slobode i mogućnosti, istaknuo je glasnogovornik Coinbasea.

Novi proizvod za kripto posudbu tvrtke Coinbase uslijedio je nakon zaustavljanja novog izdavanja kredita na Coinbase Borrowu u svibnju 2023. Program je osmišljen kako bi korisnicima omogućio primanje do milijun dolara putem bitcoin kolaterala. Novi institucionalni program vodi se putem Coinbase Credita, istog subjekta koji upravlja Coinbase Borrowom.

Vijest dolazi mjesecima nakon što je američki SEC optužio Coinbase za navodnu ponudu i prodaju neregistriranih vrijednosnih papira u vezi sa svojim uslugama kripto stakinga, koje korisnicima omogućuje zaradu od ulaganja kriptovaluta u platformu. Coinbase se usprotivio tvrdnjama SEC-a, tvrdeći kako se snažno ne slaže s bilo kakvim tvrdnjama da su usluge stakinga vrijednosni papiri.

Coinbase je na kraju morao pauzirati svoj program stakinga u četiri države: Kaliforniji, New Jerseyju, Južnoj Karolini i Wisconsinu, dok je postupak trajao.

Industrija kripto kreditiranja prošle je godine pogođena velikom krizom, a velike tvrtke poput BlockFia, Celsiusa i Genesis Globala bankrotirale su zbog nedostatka likvidnosti uzrokovane bear marketom 2022. godine. Neki kripto entuzijasti rekli su da sektor kripto kreditiranja mora izvući pouke iz kolapsa i riješiti pitanja povezana s kratkoročnom imovinom i kratkoročnim obvezama.

07. svibanj 2024 07:01