Kripto
StoryEditor

Dionice Coinbasea u 2023. skočile više od 400 posto

21. Prosinac 2023.
Kripto-mjenjačnica Coinbasefoto Shutterstock

Kripto mjenjačnica Coinbase svjedočila je velikom rastu vlastitih dionica u 2023. i to za više od 400 posto.

Podaci s TradingViewa pokazuju da je najveća platforma za kripto trgovanje u SAD-u ovog tjedna dosegla najvišu razinu u 20 mjeseci. Coinbase i bitcoin rasli su u tandemu u 2023., ali kako se bliži završetak godine, čini se da su dionice Coinbasea sve više u vlastitoj ligi.

Dionice tvrtke dosegnule su 162 dolara 19. prosinca, nadmašivši rast od 400 posto u 2023. Sada trgovci gledaju na još veći nastavak rasta dok tržišta odbrojavaju do potencijalnog odobrenja prvog američkog spot bitcoin ETF-a.

U usporedbi čak i s najvećim altcoinom, ethereumom, Coinbase je nadmašio učinak. Dok je ethereum porastao ‘skromnih’ 85 posto od početka godine. Neki, posebice investicijski div ARK Invest, smanjili su izloženost kako COIN raste. Prema podacima sa službene web stranice izvršne direktorice ARK-a Cathie Wood, udjeli COIN-a u tvrtkinom ARK Innovation (ARKK) ETF-u pali su za oko 11 posto samo u prosincu.

Iako je još uvijek najveća komponenta ARKK-a, dionice Coinbasea ostaju značajno ispod ARK-ove prosječne kupovne cijene od nešto manje od 255 dolara.

Armstrong: Anti-kripto je ‘loša politika’

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong vjeruje da je jedini put za kripto u 2024. godine prema gore.

Ovog se tjedna tvrtka pridružila nekolicini američkih kripto igrača u akciji prikupljanja sredstava vrijednoj gotovo 80 milijuna dolara za podršku ‘pro-kripto’ američkim izbornim kandidatima.

- Mislim da je vrijeme da ljudi znaju da je biti protivnik kriptovaluta samo loša politika u DC-u - rekao je za CNBC u intervjuu 19. prosinca.

Armstrong je naveo druge trenutačne prepreke za Coinbase, uključujući odbijanje suradnje u donošenju pravila od strane regulatora zaduženog za davanje zelenog svjetla ETF-u, američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC).

26. travanj 2024 23:26