Kripto
StoryEditor

Dogecoin cvjeta nakon što je Twitter prihvatio ponudu Elona Muska

26. Travanj 2022.

Twitter je ušao u novo doba, ono u kojem je tvrtka u vlasništvu isključivo dogecoinova najvećeg obožavatelja, Elona Muska.

Naravno, Dogecoin cvjeta, porast od 33 posto u posljednja 24 sata, pri čemu je dosegao vrhunac od 0,1675 dolara, nakon što je vijest postala službena. Za usporedbu, bitcoin i ethereum porasli su za 5,3, odnosno 6,6 posto u posljednja 24 sata.

Dogecoinova cijena sklona je reagirati na postignuća Elona Muska i proglase povezane s doge-om putem Twittera. Njegovi česti memeovi uvelike su bili odgovorni za guranje dogecoina na treće mjesto ljestvice tržišne kapitalizacije među svim kriptovalutama prošle godine, kada je dosegao cijenu od čak 0,73 dolara.

Musk koji je preuzeo platformu društvenih medija potaknuo je uzbuđenje u cijeloj kripto zajednici, uključujući osnivača dogecoina Billya Markusa.

- Može li Elon Musk sada kupiti SEC? - upitao je, prozivajući regulatora da notorno sporo odobrava spot bitcoin ETF.

Izvršni direktor MicroStrategya Michael Saylor, jedan od najvećih svjetskih bitcoin whaleova, također je čestitao Musku na Twitteru, citirajući Prvi amandman Ustava SAD-a, koji jamči da vlada ne može kršiti slobodu govora građana.

Prema Musku, najveći argument za kupnju tvrtke jest borba za slobodu govora. Iako je u svom nedavnom podnošenju SEC-a pohvalio potencijal Twittera da postane 'platforma za slobodu govora  diljem svijeta', rekao je da ne vjeruje da bi se to moglo dogoditi ako ostane javno poduzeće.

Ali Musk je također obećao da će 'pobijediti' spam botove dok je na čelu, vjerojatno najveću boljku za milijune korisnika Twittera.

Saylor je ranije predložio rješavanje Twitterovog spam problema korištenjem bitcoinove Lightning mreže. Predložio je da se korisnicima Twittera dopusti učitavanje računa s određenim brojem satoshija (najmanja jedinica bitcoina) kako bi otključali narančastu kvačicu za svoje račune. Na taj bi se način ljudski korisnici mogli brzo provjeriti, bez trenutnih KYC postupaka potrebnih za dobivanje željene plave kvačice.

Twitter već ima infrastrukturu za podršku bitcoin i ethereum plaćanja, a pod Muskom neki vjeruju da će uskoro uslijediti funkcionalnost dogecoina.

05. svibanj 2024 20:55